Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzések

A TISPOL által szervezett tehergépkocsi és busz ellenőrzési kampány Európa mintegy 25 országára terjed ki. A fokozott ellenőrzés Európában egy hétig, hazánkban pedig három napig tart.

Immár nyolc éve, hogy a magyar rendőrség a TISPOL (European Traffic Police Network) teljes jogú tagja, s ennek megfelelően részt vesz különböző nemzetközi közúti ellenőrző akciók és kampányok végrehajtásában.

A mostani „European Operation Truck&Bus” megnevezésű kampány a nevéből adódóan a tehergépkocsik és az autóbuszok forgalmának felügyeletére irányul. Az ellenőrzés a járművek műszaki állapotára, a különböző okmányok meglétére, a járművezetőre, az autóbuszok esetében pedig az utasok övhasználatára egyaránt kiterjed.

Az ellenőrzést európai szinten 2012. október 8. és 14. között – tehát egy hét időtartamban – hajtják végre. Magyarországon – a fenti időponton belül – keddtől csütörtökig, azaz október 9-től 11-én éjfélig ellenőrzik fokozottan a tehergépkocsikat és az autóbuszokat. A közlekedésbiztonsági kampány az ország teljes területét érinti, a fővárost és a megyéket, a mellék- és főútvonalakat, valamint a gyorsforgalmi utakat egyaránt.

Egyéb tudnivalók

A rendőrség a TISPOL „European Operation Truck&Bus” ellenőrzés során együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a megyei kormányhivatalok közlekedési felügyelőségeinek munkatársaival.

A Zala MRFK az ellenőrzést a szlovéniai Murska Sobota régióval közösen hajtja végre – a határokon átívelő európai ellenőrzések jegyében. Az ellenőrzések során a rendőrök (és az együttműködő ellenőrök) vizsgálják a szükséges személyi és menetokmányok meglétét, a járművezető vezetési alkalmasságát, a jármű műszaki állapotát, a szociális előírások megtartását, a biztonsági öv használatát stb.

Forrás: baleset-megelozes.eu
.

(Ezt a cikket 450 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE