Hírek Kiállítások Kishaszonjárművek Márkahírek Nissan

AZ NV200 NEW YORK TAXI

A Nissan újító szelleme és mérnöki leleménye a párizsi autószalon standjának középpontjába kerül, amikor európai autókiállításon először mutatkozik be az NV200 kishaszonjármű alapjaira épülő két új izgalmas projekt. 

A New York City számára kialakított taxi is a többcélú NV200 kishaszonjárműre alapul – ezt a modellt a világ 40 országában értékesítik, és több mint 120.000 példány talált belőle gazdára.

A „holnap taxijának” kikiáltott NV200 New York City Taxi a tervek szerint 2013 év végén jelenik meg a „Nagy Alma” utcáin. A New York Város Taxi- és Limuzin Bizottsága (TLC) egy szigorú, két éves versenyeztetési folyamat végén 2011 májusában a Nissan NV200-at választotta New York City városa kizárólagos taxijává.

A New York-i taxisofőrök, flotta-üzemeltetők és utasok segítségével kifejlesztett NV200 New York Taxi egy sor olyan újszerű megoldást vonultat fel, amelyek célja az utasok kényelmének növelése és az üzemeltetési költségek csökkentése.  Ezek közé tartozik az aktív szenes levegőtisztító, amely semlegesíti a szagokat az utastérben, valamint az utasok által használható mobiltelefon-töltő, továbbá a speciális, levegőáteresztő, a kórokozókat taszító hatású üléshuzat.

Az NV200 New York Taxi emellett nagyobb védelmet is nyújt annak a 600.000 New York-i lakosnak, akik naponta taxiba ülnek. Ez az egyetlen taxi az USA-ban, amelynek biztonsági vizsgálatát és minősítését a teljes taxi-felszereléssel és térelválasztóval együtt végezték el, és amelybe alapfelszerelésként beépítették a kipörgésgátlót és az elektronikus menetstabilizáló berendezést (VDC-t).

Az NV200 New York Taxi és az új NV200 Tokió Taxi egyaránt jelzik a Nissan elkötelezettségét, hogy tiszta és biztonságos üzemű, megfizethető árú személyszállítási lehetőséget teremtsen a világ legnagyobb fővárosaiban.

Ezzel azonban nem áll meg a munka. A bátor zéró-emissziós stratégia részeként a 2012-es Detroiti Autókiállításon bemutatott eNV200 koncepcióautó alapján a Nissan megkezdte az NV200 villamos hajtású változatának a kifejlesztését.  Ennek az izgalmas új járműnek – amely forradalmasíthatja a városi taxizást – az üzemi próbái 2013-ban kezdődnek.

Forrás: Nissan
.

(Ezt a cikket 368 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .