Kategóriák

Kategóriák

Hírek Rendőrségi hírek

Egy teherautónyi mobiltelefont loptak el – néhány órán belül elfogták az elkövetőket

Közel egymilliárd forint értékű szállítmánnyal loptak el egy teherautót péntek délután Vecsés külterületén, de az elkövetők csak néhány óráig örülhettek zsákmányuknak, mert a rendőrök elfogták őket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

Egy rendőr a nyomokat rögzíti, miután közel egymilliárd forint értékű szállítmánnyal loptak el egy teherautót 2012. szeptember 28-án délután Vecsés külterületén, de az elkövetőket néhány órán belül elfogták a rendőrök. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A közlemény szerint egy magát rendőrnek kiadó ember Vecsés külterületén megállított egy mobiltelefonokat szállító teherautót, majd társaival a két teherautó-sofőrt feltehetően fegyverrel megfenyegette és a járművet ellopta. Az elkövetők a két gépkocsivezetőt Ócsa erdős részére vitték, s ott hagyták megkötözve. A sofőrök nem sérültek meg.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, és a közlemény szerint néhány órán belül megtalálták az ellopott teherautót a vecsési őrs munkatársai, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság, valamint a vecsési és üllői polgárőrség munkatársainak segítségével Budapesten, a XVIII. kerületben.

Az elkövetők a teherautó szállítmányát – több raklap mobiltelefont – akkorra már átpakolták. A nyomozók a XVIII. kerület, Lakatos utcában elfogták K. Pál 30 éves, K. Péter 27 éves vecsési, M. Henrik 32 éves szegedi és P. István 46 éves budapesti lakost, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók. A helyszínen megtalálták az ellopott, 900 millió forint értékű szállítmányt is.

Forrás: MTI  (gtr \ hgp)

(Az eredeti MTI és rendőrségi közleményben a teherautó helyett kamion szerepel. – a szerk.)
.

(Ezt a cikket 398 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE