Hírek Kiállítások Külföld Márkahírek Rendezvények Újdonságok Volvo

Az új Volvo FH középpontba kerül az IAA-n

Ma az új Volvo FH széria volt a figyelem középpontjában az IAA Nemzetközi Motor Show-n Hannoverben. Sok látogató alig várta, hogy láthassa az új járműveket, amelyek a Volvo állítása szerint új mércét állítanak fel a nagyhaszongépjárműves iparágban.

Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke

 “Amit látnak, az a legújabb FH generáció. És nem csak egy ráncfelvarrásról beszélünk, hanem ez egy teljesen új jármű,” mondta Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke egy sajtókonferencián Hannoverben. Majdnem 1.3 milliárd eurót fektettünk az új Volvo FH-ba. Ez egy kiváló nagyhaszongépjármű, olyan technológiával, amely jóval a versenytársak előtt jár.”

Az új Volvo FH szériát szeptember 5-én, egy látványos bemutató keretében leplezték le.  Mindemellett sokak számára az IAA volt az első alkalom, ahol közelről is megtekinthették a sorozatot. Tíz új járművet állítottak ki a Volvo Trucks standján, és bemutattak néhány világújdonságnak számító innovációt is az üzemanyag-hatékonyság, a kezelhetőség, az üzemidő és a járművezetői környezet terén.

 “Mindent egybevetve, a mi új Volvo FH-nk sokkal több mint egy világszínvonalú tehergépjármű. Ez egy komplett, versenyképes üzleti megoldás,” tette hozzá Claes Nilsson. “Olyan újdonságokat tartalmaz, melyek a mai ajánlatokhoz képest is új értékeket jelentenek ügyfeleink számára – és ez tovább erősíti vezető pozíciónkat, illetve segít abban, hogy további piaci részesedést szerezzünk, különösen itt Németországban.”

IAA Volvo stand

Az új Volvo FH-nál nagy hangsúlyt fektettek az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére, és az EURO 6 motorral illetve az új I-Torque hajtáslánccal a környezeti hatás is kiemelt szerepet kapott.

 “Az I-Torque nagy nyomatékot eredményez alacsony fordulatszámon, és tartalmazza az I-Shift váltót kettős kuplung technológiával, amely nagyszerű vezethetőséget, csendes működést és nagyszerű üzemanyag-hatékonyságot eredményez” mondta Ricard Fritz, a Volvo Trucks elnökhelyettese.

Az I-See, amely egy új szoftvercsomag az I-Shift váltóhoz, megjegyzi az út adatait, és automatikusan optimalizálja a sebességváltást és a sebességet a domborzati viszonyoknak megfelelően. Az I-See és más frissített összetevők – az I-Torque hajtáslánccal együttműködve – akár 10%-kal is csökkenthetik az üzemanag-fogyasztást.

Tekintsen meg egy filmet egyenesen a Volvo IAA-standjáról:

Az EURO 6 motor 2013 tavaszától lesz elérhető, az I-Torque hajtáslánc pedig 2013 őszén kerül bemutatásra az európai piac számára.

Az teljesen új Volvo FH-t 2013 tavaszán szállítják az európai vásárlók számára. A legelső járművet elárverezik az Ebay-en, a teljes bevételt pedig jótékony célra fordítják. Látogassa meg az aukciót itt:

http://auction.volvotrucks.com/

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 302 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .