Hírek Iveco Márkahírek Újdonságok

Az új Stralis Hi-Way nyerte el „Az év haszongépjárműve 2013” címet

Az Iveco nehéz haszongépjárműve, az új Stralis Hi-Way nyerte el a 2013. évi „International Truck of the Year” (Az év haszongépjárműve) díjat. A 25 vezető, haszongépjárművekkel foglalkozó európai magazin képviselőiből álló zsűri évente ítéli oda az elismerést annak a járműnek, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a közúti szállítás hatékonyságához olyan területeken, mint az üzemanyag-takarékosság, a biztonság, a vezethetőség, a kényelem és az alacsony környezeti terhelés. A díjat a 64. Hannoveri Nemzetközi Autószalonon, a kereskedelmi és ipari haszongépjárművek legnagyobb európai kiállításának gálaestjén adták át.

„Büszkeséggel tölt el bennünket az elismerés. A Stralis új mércét állít fel a hatékonyság, a minőség és a vásárlóknak nyújtott értékek terén. A jármű hűen tükrözi újragondolt vállalati stratégiánkat, amely a vásárlóinkkal való közeli kapcsolatra és kiváló termékek előállítására helyezi a hangsúlyt” – nyilatkozta a díj átvételekor Alfredo Altavilla, az Iveco vezérigazgatója.

Az új Stralis Hi-Way: a főbb újdonságok röviden

Az új Stralis Hi-Way fő erősségei a rendkívül alacsony teljes birtoklási költség, valamint az FTP Industrial által kifejlesztett katalitikus redukciós rendszer, a HI-eSCR.

A termékminőség és a számos integrált szolgáltatás – például a programozott segítségnyújtás, a flottakezelés és a gazdaságos vezetést elősegítő sofőrképzés – ötvözésének köszönhetően az új Stralis használata akár 4%-os birtoklási költség csökkenést is eredményezhet a nemzetközi feladatok teljesítése során, feltéve, hogy egy nyergesvontatós Stralis Hi-Way négy év alatt évente átlagosan 130.000 kilométert tesz meg.

Az új Stralis Cursor FPT Industrial motorokkal érhető el, amelyek alacsony üzemanyag-fogyasztást és a kiváló teljesítményt biztosítanak. Az egyedülálló HI-eSCR, az FPT Industrial által tervezett és szabadalmaztatott katalitikus redukciós rendszer révén az új Stralis az egyetlen olyan nehézgépjármű a piacon, amely kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül teljesíti az Euro VI kibocsátási korlátozásokat. A nagy hatékonyságú SCR rendszer több mint 95%-kal csökkenti a nitrogén-oxidok szintjét. Az Euro VI járművekhez kifejlesztett FPT Industrial utókezelő technológia egyedi és különleges, mivel az üzemanyag-fogyasztás növekedése nélkül teljesíti a szigorú nitrogénoxid-kibocsátási határértékeket.

A Stralis Hi-Way jelentősen áttervezett fülkével felszerelve érkezik. A jobb ergonómia és kényelem a forgalmazókkal és az ügyfelekkel kialakított szoros együttműködés eredménye. A fülke külső áttervezésekor a jármű aerodinamikájának, és ezzel együtt üzemanyag-hatékonyságának javítása volt a cél – többek között új, központi hűtőrács, áttervezett légterelők és új tervezésű lökhárító került a fülkére.

A jármű új, korszerű integrált telematikai szolgáltatásokat, továbbfejlesztett ügyfélszolgálati eszközöket és az elérhető legkorszerűbb menetbiztonsági felszereléseket kínálja, például fékasszisztens funkcióval ellátott EBS rendszert, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, ESP rendszert, adaptív sebességtartó automatikát, nappali menetfényt, valamint új fáradtság figyelő (Driver Attention Support) funkcióval ellátott fedélzeti kommunikációs és informatikai rendszert.

A vezetési teljesítmény növeléséhez az új Stralis a szolgáltatások eddig is rendkívül széles választékát új eszközzel bővíti. Az egyedülálló vezetési stílus értékelő (Driving Style Evaluation) funkció lehetővé teszi a sofőr számára vezetéstechnikájának valós idejű korrigálását. Ráadásul, ha a jármű kapcsolódik az IVECONNECT FLEET rendszerre, a program segítségével a flottamenedzser távolról értékelheti minden egyes sofőr teljesítményét.

Az új STRALIS gépjárművek Spanyolországban, a madridi Iveco gyárban készülnek a gyártási minőség legszigorúbb szabványainak megfelelően.

IVECO
.

(Ezt a cikket 343 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .