Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Csaknem kétezer autóst ellenőriztek az M7-es autópályán

Teljes kitereléses ellenőrzést tartottak hétfőn az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán 9 és 15 óra között a Töreki pihenőhelynél; 1834 járművet állítottak meg – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata az MTI-vel.

Forrás: Wikipédia

A rendőrök a 109-es kilométerszelvényben teljes szélességében lezárták az utat, és az autókat a pihenőbe terelték. Ott a társszervek munkatársaival közösen megvizsgálták az autók és a sofőrök okmányait, ellenőrizték az autópálya-matrica érvényességét, a pihenőidő betartását, és minden gépjárművezetőt megszondáztattak.

A közlemény szerint az ellenőrzött járművek egyike ellen nemzetközi körözés volt érvényben, 41 – ebből 31 külföldi – járművezetőnek kellett a helyszínen pótdíjat fizetnie, mert nem volt érvényes autópálya-matricája. Egy gépkocsivezető ellen ittas vezetés, négy ellen gyorshajtás miatt kezdeményeztek közigazgatási eljárást. A pihenési idő betartását tizenegy sofőrnél ellenőrizték, közülük kettővel szemben indítottak közigazgatási eljárást, egyet pedig figyelmeztettek.

Forrás: MTI  (bzsó \ ppd)
.

(Ezt a cikket 260 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE