Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Busz hírek Hírek

Kamion és autóbusz ütközött a 10-es főúton

Egy vonatpótló busz és egy kamion ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök reggel a 10-es főút pilisszentiváni leágazásánál, a balesetben négyen megsérültek – tájékoztatták az MTI-t a hatóságok.

Tűzoltók dolgoznak a 10-es főút pilisszentiváni leágazásánál, ahol egy vonatpótló busz és egy kamion ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között 2012. szeptember 13-án. Az autóbuszon utazó 60 ember közül négy megsérült, egyiküket a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
MTI Fotó: Kovács Attila

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján közölte: a helyszíni szemle idején az érintett útszakaszon a Piliscsaba irányából érkezőket visszafordítják, a Pilisvörösvár irányából érkező forgalmat Solymár irányába terelik.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta, hogy az autóbuszon 60 ember tartózkodott, egy utast a tűzoltók szabadítottak ki az összeroncsolódott járműből.

Németh Cecília, a mentőszolgálat sajtóügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy négyen sérültek meg; mind a busz utasai voltak. Két embert kellett kórházba szállítani: egy 34 éves nőt mentőhelikopterrel vittek a Honvédkórházba, egy másik – 44 éves – nőt pedig a János kórház traumatológiáján kezelnek. A mentők két könnyebben sérült utast a helyszínen láttak el.

A Mávinform sajtóügyeletese, Miklós Éva közölte: a baleset miatt hosszabb menetidővel járnak a vonatok és a vonatpótló autóbuszok Esztergom és Budapest között. A vasútvonal felújítása miatt beállított vonatpótló buszok a rendőrségi helyszínelés végéig Pilisvörösvár és Piliscsaba között nem közlekednek, Solymár és Budapest között továbbra is zavartalan a forgalom.

Forrás: MTI  (hda \ bcl \ bpt)
.

(Ezt a cikket 340 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE