Hírek Márkahírek Újdonságok Volvo

A Volvo FH16 kiemelkedik a tömegből

A Volvo FH16 hosszú évek óta a kiemelkedő teljesítményre, hatékonyságra, erőre és kényelemre vágyó fuvarozók első számú választása. Az új Volvo FH16 révén azonban egészen új szintre emeltük a lécet.

“A Volvo FH16 kategóriájának legnagyobb teljesítményét, legjobb vezethetőségét és legjobb üzemanyag-hatékonyságát kínálja. Kiemelkedő kényelmével és erős motorjaival ez a legjobb választás azon fuvarozók és teherautó-sofőrök számára, akik az átlagoson túlmutató termelékenységre és vezetési élményre vágynak” – mondja Christer Pehrsson, a Volvo Trucks távolsági fuvarozási szegmens üzleti területének igazgatója.

Legnagyobb teljesítmény: 750 LE
A gyakran hegyvidékeket is érintő nehézfuvarozási és távolsági tevékenységhez a Volvo FH16 a Volvo Trucks legerősebb motorjával is felszerelhető, amelynek teljesítménye 750 lóerő. Az alacsony fordulatszámon jelentkező nagy nyomaték csökkenti a fokozatváltások számát és üzemanyagot takarít meg. Szükség esetén a teljes 3550 Nm nyomaték készen áll a segítségre.

“750 lóerő birtokában a teherautó hegyvidéki területeken is magas átlagsebességet tarthat fenn, csökkentve ezzel a teljes szállítási időt. Ez nagy jelentőséggel bír, és egyáltalán nem csak friss termékek szállításakor” – magyarázza Christer Pehrsson, majd folytatja:

“Egy erős motorral az üzemanyag-hatékonyság is javul a nehéz szállítási feladatok során, például a nehézvontatókat üzemeltető ügyfelek esetében. Ez a környezet és a fuvarozó számára egyaránt jövedelmező, az üzemanyag-fogyasztás tonna-kilométerenkénti és abszolút értékét tekintve egyaránt” – mondja Christer Pehrsson.

Volvo FH16 – a járművezetők választása

A Volvo FH16 kiemelkedő teljesítményét fokozott kényelemmel kombinálja.

“A Volvo FH16-ban valóban rendkívül magas a színvonal. A fülkét munkahelyként és egyben éjszakai pihenőhelyként egyaránt optimalizáltuk, hogy kellemesebbé tegyük a világ szállítási útvonalain eltöltött hosszú napokat a járművezető számára” – mondja Christer Pehrsson.

Kétségtelen, hogy ez egy kis plusszal megáldott teherautó – a különbségek az egyedülálló külső és belső dizájnrészletekben is láthatóak. Az eltérő hűtőrács, a krómozott elemek, illetve a különleges fényezés és oldalsó fülkekialakítás mind hozzájárulnak ahhoz a rendkívüli eredményhez, amely mindig felkelti a figyelmet, bármerre is járjon a teherautó. A fülke belsejében is egyértelműen észrevehető, hogy egy Volvo FH16-ban ül: az ülés, a kormánykerék és a kapaszkodó is bőr bevonatot kapott, a színösszeállítás pedig kizárólag erre a típusra jellemző. Az új Volvo FH16 2013 tavaszán mutatkozik be az európai piacon.
Erősíti a fuvarozó imázsát

A Volvo FH16 kiemelkedik a tömegből.

“Semmit sem bíztunk a véletlenre, minden apró részletet alaposan átgondoltunk. A Volvo FH16-ot választó fuvarozók a korábbi tapasztalataikból már tudják, hogy a megfelelő teherautó pozitív imázst biztosít cégük számára. A Volvo FH16 a megfelelő teherautó erre a feladatra” – mondja Christer Pehrsson.

Volvo FH16 adatok

Motorválaszték: soros, hathengeres, 16 literes motor.

540, 600, 700 vagy 750 LE (a 750 lóerős EEV változatban is rendelhető).

Legnagyobb nyomaték: 2650, 2800, 3150 és 3550 Nm.

Sebességváltó: I-Shift, automatizált sebességváltó.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 425 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .