Hírek Márkahírek Újdonságok Volvo

Az új Volvo FH a jövőbe repíti a Volvo Trucks-t

A Volvo FH már közel 20 éve a Volvo Trucks zászlóshajó típusa. Most pedig bemutatkozik a teherautó egy új változata. “Az új Volvo FH számos területen új mércét állít fel a teherautók számára. Ez például az első teherautó, amely valóban belépett az információs társadalomba” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke

“A Volvo FH egy új fejezet kezdetét jelenti a Volvo Trucks történelmében. Ez egy rendkívül fontos termék, amelyre jelentős forrásokat fordítottunk” – folytatja Claes Nilsson.
A Volvo FH új változatának 1993-as bemutatása óta több mint 650 ezer darabot értékesítettek a típusból. Ez a Volvo Trucks teljes értékesítésének több mint 60 százalékát teszi ki.

“A Volvo FH a gerincoszlopunk. Sokak számára egyet jelent a Volvo Trucks és az FH típus. Az új Volvo FH sorozat a Volvo Trucks további sikeres piaci fejlődésének alapja” – magyarázza Claes Nilsson. Az új Volvo FH-t az elmúlt öt év során fejlesztették ki.

Javítja a fuvarvállalatok nyereségességét

Az új Volvo FH-t minden szempontból innovatív gondolkodásmód jellemzi. A passzív és az aktív biztonságot új biztonsági cella, illetve figyelmeztető rendszerek fokozzák. A fülke közel egy köbméterrel nagyobb lett. A járművezetői környezetet és a pihenő területet is optimalizálták, hogy a lehető legjobban lássák el feladatukat. Az intelligens műszaki megoldások csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és kiemelkedő menetjellemzőket biztosítanak, csökkentve a szállítási időket és fokozva a közúti biztonságot.

A Volvo Trucks a teherautós iparág három olyan területén kínál megoldásokat, amelyek a legjelentősebb mértékben befolyásolják a nyereségességet: üzemanyag-hatékonyság, üzemidő és átlagsebesség.

“A már eddig is rendkívül versenyképes motorkínálatot továbbfejlesztettük a forradalmian új I-Torque hajtáslánc bemutatásával, amely alkalmazástól függetlenül kiváló szállítóeszközzé teszi a Volvo FH-t. A magas minőség és a szervizzel tartott közvetlen kapcsolat garantálja az üzemidőt. A Volvo FH egészen egyszerűen magasabb szintre emeli a fuvarvállalatok jövedelmezőségét. Mindezek felett pedig akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást is kínál” – mondja Claes Nilsson.

Magasabb hatékonyság, középpontban a járművezetővel

Egyértelműen a járművezető állt a középpontban a Volvo FH kifejlesztése során. Korábban soha nem vettek részt ilyen közvetlenül fuvarvállalatok és járművezetők a Volvo Trucks teherautó-fejlesztési projektjeiben – összességében 3000 járművezető nyújtott információkat és véleményeket a fejlesztési szakasz során. Ez a szoros együttműködés egy természetes lépés.

“A munkakörnyezet közvetlen hatással bír a fuvarvállalatok számláira. Ha egy járművezető kényelmesebben, hatékonyabban és biztonságosabban végezheti a munkáját, gyorsabban és jobb eredménnyel hajtja végre a feladatot – magyarázza Claes Nilsson.
Ez az együttműködés számos változtatást eredményezett a fülkében, amelyek a munka- és a pihenőidő eltöltését is kellemesebbé tették a járművezető számára.

A teherautón kívül is találhatunk új hatékonyságfokozó termékjellemzőket. Ilyen például a vezetéknélküli távirányító, amely segíti a be- és kirakodást. Ezzel a távirányítóval a járművezető a teherautón kívül állva szabályozhatja a légrugózást, működtetheti az emelőhátfalat és megfigyelheti a teherautó, illetve a pótkocsi tengelyterheléseit.

“Ez a rendszer sok időt megtakarít a járművezető számára, mivel nem kell ki és be ugrálnia a fülkébe a rakodás során. A fülkébe való folyamatos le- és felmászás elmaradása biztonsági előnyökkel is jár – sok járművezető sérül meg ki- és beszállás közben” – mondja Claes Nilsson.

Egy teherautó, amely jó járművezetőket toboroz

A járművezetőt középpontba helyezve készült teherautó további előnyöket is kínál a fuvarvállalatok számára. “A járművezetők körében népszerű teherautók megkönnyítik a jó járművezetők toborzását. Akik pedig végeredményben hozzájárulnak a fuvarvállalat nyereségességéhez” – mondja Claes Nilsson.

Az új Volvo FH számos módon biztosít jobb üzletmenetet a fuvarvállalatok számára. “A Volvo FH egy teljes ökoszisztéma része, amely magában foglalja a szervizelést, a szervizeket, az intelligens szolgáltatásokat, a járművezetők továbbképzését és sok egyéb mást is. Ha egy Volvo FH-ba fektet be, egy korszerű teljes körű szállítási megoldásba fektet be” – mondja Claes Nilsson.

Elősegíti a fuvarvállalatok és a Volvo növekedését

A Volvo Trucks számára a bevezetés sokkal több egyszerű termékbemutatásnál. “Az új Volvo FH az a teherautó, amely sok évvel előre juttatja a Volvo Trucks-t. Ez az a teherautó, amely meggyőzi a fuvarvállalatokat, hogy továbbra is a Volvót válasszák” – mondja Claes Nilsson.

Az új Volvo FH sorozat gyártása 2013 tavaszán veszi kezdetét az európai piac ügyfelei számára. Az új típussorozat pedig senkinek sem fog csalódást okozni, mondja a magabiztos Claes Nilsson. “Az előző Volvo FH sorozat már közel 20 éve szolgál a Volvo és a fuvarvállalatok biztos mozgatórugójaként világszerte. Biztos vagyok benne, hogy az új Volvo FH ugyanezt a fontos szerepet tölti majd be az elkövetkező hosszú éveken keresztül” – foglalja össze Claes Nilsson.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 271 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .