Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Közút

Elindult a Hajdúdorog és Hajdúböszörmény közötti mellékút teljes körű rekonstrukciója Hajdú-Bihar megyében

Jövő év májusára megújul a Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út 13,5 kilométeres szakasza. A munkaterületet már átadta a kivitelezőnek a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 1,625 milliárd forintból valósul meg.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből az Észak-alföldi régióban 19,8 milliárd forint forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

A Regionális Operatív Programban szereplő összekötő út felújításának ünnepélyes projektindító sajtóeseményére Hajdúböszörményben került sor Kiss Attila, a város polgármestere és országgyűlési képviselője, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetőinek, Mázsi Attila vezérigazgató és Klenóczki Károly megyei igazgató részvételével.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium a 3502 jelű, Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő mellékút 13,5 kilométeres szakaszán elvégzi a burkolat és padka felújítását, a pályaszerkezet újraépítését és megerősítését, a buszmegállóhelyek átépítését, a nyílt földárkok és átereszek tisztítását és az útszakasz víztelenítését.

A beruházást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint Hajdúböszörmény, Hajdúvid és Hajdúdorog lakosai, vagyis közvetlenül csaknem 41 ezer ember utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeiben lesz pozitív változás.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban, a kistérségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 305 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE