Hírek Közút

Három kilométerrel több európai színvonalú út Baranya megyében

Befejeződtek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervében szereplő Markóc- Felsőszentmárton összekötőút 3,3 kilométeres szakaszának felújítási munkái, mintegy 388 millió forintból. A beruházás kevesebb mint két és fél hónap alatt valósult meg.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége több mint 104 milliárd forint, ebből a Dél-dunántúli régióban 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Az 5829-es jelű Markóc-Felsőszentmárton összekötőút 3,3 kilométeres szakaszának felújítása időszerűvé vált, mivel az útburkolat töredezett, felülete kátyús és nyomvályús volt. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium a felújított útszakasz mintegy felén teljes pályaszerkezet átépítést végzett, emellett az árkokat megtisztította, a földpadkákat rendezte.

A beruházás Markóc és Felsőszentmárton csaknem ezer lakosát érinti, akik a mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során immár biztonságosabban és kényelmesebben használhatják a felújított útszakaszt. Az útfelújítás hatására, a jobb megközelíthetőség miatt vonzóbbá válhatnak a települések az ott lakók számára, csökkenhet az elvándorlás, stabilizálódhat a lakosság száma.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Bízunk abban, hogy a gondozásunkban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban és betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE