Hírek Közút

Két kilométeren újult meg az M43-as autópálya és Szeged közötti út

Megújult a Csongrád-Szeged összekötő mellékút mintegy 2 kilométeres szakasza, összesen bruttó 343 millió forintból. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-Alföldi Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg a projekt.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

A sikeres műszaki átadás-átvételi eljáráson átesett projekt a 4519 jelű, Csongrád-Szeged összekötő út közel 2 kilométeres szakaszának felújításából áll. A felújított útszakasz az M43-as autópályát köti össze Szegeddel. A szakasz felújítását az átmenő hatalmas forgalom indokolta, hiszen naponta átlagosan mintegy 9000 gépjármű halad át ezen a mellékúton. A felújítás emellett azért is kiemelkedő jelentőségű, mivel a Regionális Hulladéklerakó ezen útszakasz mellett helyezkedik el.

A felújítás során a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium megerősítette a burkolatot, aminek keretében három helyen a buszöböl is megújult. A külterületi szakaszon, az épülő 43-as csomóponttól a vasúti keresztezésig 3 rétegű burkolaterősítést végzett el a kivitelező cég, a vasúti keresztezés és a kivitelezési szakasz vége között pedig a kiemelt szegély újjáépítéséről és háromrétegű burkolaterősítésről, továbbá a párologtató árkok építéséről is gondoskodtak.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Bízunk abban, hogy a gondozásunkban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban és betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 265 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .