Ajánlatok Alkatrész Hírek

Olcsóbb fuvar, alacsony kilométer-költségű teherabroncsokon

Az Eurotrade Kft. a hazai haszonjármű kereskedelem egyik meghatározó szereplője. Az M1 autópálya 85-ös kilométerénél fekvő 30.000 m2-es központjukban óriási választékban, készletről kínálják a jó állapotú, műszakilag bevizsgált használt tehergépkocsikat, pótkocsikat. Valamint az új járművek közül az IVECO, AVIA, TATRA teherautókat. Központjukban Mercedes-Benz, Iveco, Tatra, és Avia hivatalos márkaszerviz is üzemel.

Nem lenne teljes a cég szolgáltatási palettája, ha a megbízható jármű-üzemeltetést ne támogatnák egy átlagosan 150 MFt értékű haszonjármű alkatrész készlettel, illetve több milliós tehergépkocsi gumiabroncs készlettel. Az Eurotrade Kft. 2010-ben írta alá azt a szerződést, amely alapján hazai vezérképviselete lett az Aeolus Tyre CO. LTD-nek.

Ki is, mi is az az Aeolus? Egyik megközelítésből a görög mitológiából ismert személy, Poseidon fia, a szelek istene. Másképp pedig egy gyáróriás Kínából, aki még kínai mércével is mérve, a legnagyobbak közé tartozik. Termékeik pedig a haszongépjármű, és munkagép gumiabroncsok, minden méretben, minden mennyiségben. Az Aeolus-t 1965-ben alapították két gumiabroncs gyártó fúziójából és 2003-tól már a Shanghai Stock Exchange tőzsde is jegyzi ezt a cégóriást. Néhány, napjainkra jellemző számadat az Aeolus gumiabroncs gyártótól:

 • A gyár alapterülete: 1.300.000 m2
 • Gyártási volumen: 2.700.000 db gumiabroncs / év
 • Foglalkoztatottak száma 2010-ben: 8120 fő
 • Árbevétel: 1.155.000.000 USD (1155 Millió USD)

Az idei évben új gyártórészleg beindítását tervezik, így a következőkben már akár évi 6.000.000 db gumiabroncs legyártására is képesek lesznek. Az Eurotrade Kft. jóvoltából ebből a temérdek mennyiségű tehergumiból hazánkban is több ezer darab került már forgalomba az idei évben.

Sokan csóválhatják most a fejüket: Már megint valami kínai gagyi…

Ezt tiszta lelkiismerettel megcáfolhatjuk. Miért lenne más ez a gumiabroncs, mint sok más, hazánkban is jól ismert márka terméke? Mi az, amiben elmarad a versenytársaktól? Nem igazán található egyetlen olyan tulajdonsága sem ezeknek a termékeknek, amelyek kirívóan negatív irányba húznák őket egy összehasonlításnál, ugyanis:

 • a gyártójuk több évtizedes gyártói tapasztalattal rendelkezik
 • az Aeolus-Tyres Kína legnagyobb gyártója, aki a világ első 50 gumiabroncs előállító cége között található
 • Az Aeolus gumik hatékony technológiával, kiváló nyugati berendezéseken készülnek
 • Megbízható gyártástechnológiájukra, első osztályú minőségükre jellemző, hogy a termékek export esetén már jó ideje vizsgálati mentességet élveznek
 • Az Aeolus az egyetlen kínai gumiabroncs gyártó, mely sikerrel volt képes szerepelni a luxemburgi Goodyear abroncs teszten
 • az Aeolus évente 10 millió Yuant fordít gyártmány-alapanyag és termékfejlesztésre

Ez volt eddig az a néhány dolog, amely a felhasználókat nem igazán hozza lázba. De van itt még jó néhány érv, amelyik az üzemeltetőt érdekli, például:

 • ezek a gumiabroncsok 14 független gumiabroncs vizsgáló intézet által bevizsgált, kifogástalan minőséget képviselnek
 • széles futófelületi minta palettával és méretválasztékkal rendelkeznek
 • az Aeolus gumiabroncsokat Nyugat-Európában idestova 12 éve forgalmazzák
 • kiemelkedő futásteljesítménnyel rendelkeznek
 • nagyon kedvező a kilométer-költségük
 • kis zajjal, alacsony gördülési ellenállással rendelkeznekígy üzemanyag takarékosak is
 • nagy rugalmasságú, mégis hosszú élettartamú gumikeverékből készülnek
 • futófelületük minőségi, újrafutózható karkaszra épül, mely felújítható, illetve újra is vágható

Az előzőekben azt láttuk, hogy mi az, amiben nem marad el az Aeolus teherabroncs a versenytársaitól. De mi az amiben elmarad? A legfontosabb, hogy kategóriájában meglehetősen kedvező áron lehet hozzájutni. Az Aeolus összességében remek választás lehet, remek áron. A költséghatékonyságot, a kiadások csökkentését tartotta szem előtt például a holland deventeri „VOS Fuvarozási Vállalkozás”, akik a 200 db-os járműflottájukat Aeolus abroncsokkal üzemeltetik. Carel Vos igazgató szerint: „Az Aeolusban megtaláltuk a legmegfelelőbb megoldást a gumiabroncsok tekintetében. Minden költségcsökkentő tényező fontos számunkra. Az Aeolus gumiabroncsok nem csak azért segítenek bennünket talpon maradni, mert kiváló tapadással rendelkeznek, hanem mert általuk kordában tudjuk tartani az üzemeltetési költségeinket, és így könnyebben versenyben maradhatunk.”

Az Aeolus gumiabroncsokat Magyarországon az Eurotrade Kft. forgalmazza. Az Aeolus termékpaletta megtekinthető és kedvező áron megvásárolható a www.aeolus-tyres.hu webáruházban, vagy az Eurotrade Kft. telephelyén.

Webáruház: www.aeolus-tyres.hu
Eurotrade Kft.: www.eurotrade.hu
.

(Ezt a cikket 412 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE