Három ember meghalt, öten megsérültek, amikor az északkelet-kínai Harbin város hídjára vezető, pillérekre épült nyolcsávos autópálya egy szakasza leszakadt, és négy teherautó a mélybe zuhant pénteken – jelentette a kínai média.

A baleset a Szunghua-folyó felett átívelő hídtól három és fél kilométerre történt, amikor a négy nehéz teherautó súlya alatt egy betonpanel kiszakadt. A teherautók a mintegy 30 méter magasan haladó rámpáról lecsúsztak, vezetőik közül ketten a helyszínen életüket vesztették, egy ember később halt meg. Három sérültnek súlyos az állapota.

A helyi sajtó szerint a beruházás csaknem 300 millió dollárból (10,5 milliárd forint) valósult meg. A tavaly novemberben átadott híd a rávezető rámpával a régió leghosszabbja, 15,4 kilométer hosszú. Kivitelezője a China Railway First Group volt, amely az elmúlt négy évben három hidat épített a Szunghua fölé.

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint ez legalább a hatodik hasonló hídbaleset tavaly július óta. A hatóságok a történtekért többnyire a silány kivitelezést és a túlterhelést jelölik meg.

Forrás: MTI  (ktp \ knc \ bpt)
.

(Ezt a cikket 269 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!