Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek Traffipax

TISPOL „SPEED” európai közúti ellenőrzés

Augusztus 20-án Európa-szerte egy hétig tartó sebesség-ellenőrzési akció indult, melyet az Európai Közlekedési Rendőrségek Hálózata (TISPOL) koordinál és 27 tagállam részvételével támogat. Magyarország augusztus 22-23-án csatlakozik az akcióhoz.

Fotó: TISPOL

A fokozott ellenőrzés, amely magába foglal statikus sebességmérést és megállításos rendőri intézkedéseket egyaránt, kulcsfontosságú szerepet játszik a TISPOL stratégiájában, melynek célja az Európa közútjain meghalt és súlyosan sérült személyek számának csökkentése.

A jelentős mértékű gyorshajtás egyike a három közúti “gyilkosnak” és elsődleges okozója a18-25 év közötti fiatalokat érintő baleseteknek.

Pasi Kemppainen, a TISPOL elnöke figyelmeztet: “A gyorshajtás veszélyes – potenciálisan halálos. Ez jelentheti a megengedett sebességhatár túllépését, de azt is, hogy a járművezető nem lépi túl azt, azonban nem a körülményeknek megfelelően választja meg a sebességet. Minél nagyobb a sebesség, annál nagyobb az esélye egy baleset okozásának, amelyben ártatlan közlekedők veszíthetik életüket, vagy szenvedhetnek maradandó sérüléseket.

“A bölcs járművezetők, bármilyen korúak is legyenek, gondosan és másokra is tekintettel választják meg sebességüket. Akik nem így tesznek, szankciókra számíthatnak. A rendőrök azért ellenőriznek, mert tudják, hogy ily módon életeket menthetnek.”

A TISPOL elkötelezett a halálos és súlyos balesetek számának csökkentése, valamint a bűnözés megelőzése iránt Európa közútjain. Tevékenysége kutatásokon, információgyűjtésen és tapasztalatokon alapul, annak érdekében, hogy mérhető eredményekkel járulhasson hozzá a közúti közlekedés biztonságosabbá tételéhez.

ORFK Szóvivői Iroda

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 322 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE