Hírek Sofőrök

Növekednek a gépjárművezetői jövedelmek a Waberer’s International Zrt.-nél

Átlagosan 6 százalékos jövedelemnövelést tartalmaz az a jóléti csomag, amelyet júliustól vezetett be a Waberer’s International Zrt. az állományába tartozó gépjárművezetőknél. A társaság az idén már másodszor emeli a juttatásokat: az év elején növelte a minimálbéreket és végrehajtotta az elvárt bérkompenzációt is. A januári és a júliusi intézkedések együttesen mintegy 300 millió forint kiadás többletet jelentenek a cég költségvetésében. A költségnövekedésre Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó vállalatának töretlen fejlődése nyújt fedezetet: a megrendelők növekvő fuvarmegbízásainak zökkenőmentes teljesítése érdekében a Waberer’s International Zrt. az év első felében már újabb száz fővel bővítette nemzetközi gépjárművezetőinek létszámát.

Lajkó Ferenc, a vállalat fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettese az intézkedés-csomagról elmondta, hogy a gépjárművezetők anyagi helyzetének javítását elsősorban a munkavégzéssel összefüggő komfortérzet növelésével és szakmai képzettségük fejlesztésével kívánják biztosítani. Ugyanakkor az alkalmazottak folyamatos és több területre koncentráló motiválásával a vállalat azt kívánja elérni, hogy még magasabb szintre emelkedjen az ügyfeleinek nyújtott szolgáltatások színvonala.

Az intézkedések átlagosan havi 15 ezer forint jövedelemnövekedést jelentenek az összes, a vállalat alkalmazásában álló kamionsofőrnek. Emelkedik a díjszorzó, pótolják minden gépjárművezetőnek az éves kötelező oktatás során kieső jövedelmét, a baleset- és kármentes közlekedést pedig jelentős, egyszeri összeggel jutalmazza a cég, amennyiben a gépjárművezető januártól kezdve egy éven át nem okozott sem törés-, sem árukárt. Lajkó Ferenc az idei első hat hónap tapasztalatai alapján arra számít, hogy a vállalat sofőrjeinek akár 20-25 százaléka tarthat majd számot erre a juttatásra. A mentor gépjárművezetők a betanítás alatt álló sofőrök oktatásáért lényegesen nagyobb térítést kapnak, mint korábban.

Lajkó Ferenc hangsúlyozta, hogy a társaság a kamionsofőrök komfortérzetének javítására kiemelt figyelmet fordít. Mivel a Waberer’s International Zrt. fuvarjainak nagyobbik és növekvő része úgynevezett harmadik országos, azaz Magyarország érintése nélkül lebonyolított fuvar, a kamionsofőrök gyakran hetekig nem térnek haza. A hosszú távollétből fakadó kényelmetlenséget a társaság mostantól kezdve egyrészt úgy enyhíti, hogy a külföldön töltött 25. naptól kezdve emeli a napidíj összegét. A vállalat menedzsmentjének ugyanakkor határozott törekvése, hogy a vállalati költségek növekedése ellenére is megoldja, hogy a sofőrök a korábbinál hosszabb időt tölthessenek családjukkal. Ennek érdekében született az az intézkedés, amely a Magyarországon befejezett fuvarfeladat után 72 órás egybefüggő szabadidőt biztosít a következő megbízás teljesítése előtt. A gépjárművezetők hazajutását pedig júliustól egy a mosonmagyaróvári és a budapesti telephelyek közötti ingyenes buszjárat is könnyíti.

Lajkó Ferenc végezetül elmondta, hogy a Waberer’s International számos további intézkedéssel javítja munkatársai élet- és munkakörülményeit. Például bővíti a cég üzemanyag kútjainak kapacitását, csökkentve ezzel a tankolásra való várakozás idejét. Ezen kívül pedig nemrég adták át Budapesten Magyarország legkorszerűbb sofőrváróját, és hasonló színvonalú létesítmény működik a mosonmagyaróvári telephelyen is.

Forrás: Waberer’s International
.

(Ezt a cikket 1307 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE