Hírek Külföld

Kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki Burgenlandban

Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján – jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió (ORF) a honlapján.

A módosított osztrák népcsoport-törvény Burgenlandban már nemcsak kétnyelvű helységnévtáblákat ír elő a kétnyelvű településeken, hanem a kétnyelvű községekre utaló, kereszteződésekben, körforgalmakban irányt jelölő kétnyelvű táblákat is – emlékeztetett az ORF.

A tartományban 25 ezer euró költséggel összesen 51 településen – 47 horvát ajkú és négy magyarok lakta községben – helyeztek ki útjelző táblákat, elsősorban másodrendű utakon, illetve magukban a községekben. “A törvényben rögzített előírást végrehajtottuk, tartományunk kétnyelvű községeiben, illetve az ezekhez vezető utakon kihelyeztük a kétnyelvű táblákat” – jelentette ki Hans Godowitsch, az útépítésekért felelős tartományi megbízott az ORF-nek.

Magyar-német kétnyelvű táblákat Felsőpulyán (Oberpullendorf), Őriszigeten (Siget in der Wart), Felsőőrön (Oberwart) és Alsóőrön (Unterwart) használnak.

Forrás: Pálfy M. Katalin – MTI  (kpk \ knc \ bsa)
.

(Ezt a cikket 328 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .