Érdekességek Hírek Rendezvények Versenyek

Hajdúsági nyár traktorhúzóversennyel Hajdúböszörményben

Traktorzúgástól volt hangos vasárnap is Hajdúböszörmény: a Hajdúsági nyár 2012 elnevezésű augusztusi programsorozat e heti négynapos rendezvényének zárónapján tartották az amatőr traktorhúzóversenyeket.

A német Green Fighter nevű épített versenytraktor húzza a súlygépet Hajdúböszörményben, a Traktorhúzó Európa Kupa 4,5 tonnás versenysorozat magyarországi pontgyűjtő állomásán 2012. augusztus 11-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Szombaton a különféle mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, vetőgépek, teherszállítók, veteránautók és kamionok végigvonultak a városon, majd különleges összecsapásra, a most első ízben megtartott Traktorhúzó Európa Kupa versenyére került sor.

Jan Buitenhuis, az Európai Traktorhúzó Szövetség elnöke elmondta: a hét induló traktorból öten teljesítették a 100 méteres távolságot, vagyis húzták el a kijelölt szántóföldön a több tonnás súlypadot, és szereztek jogot a döntőben való részvételre.

Az öt traktor – a Lambada (Hollandia), a Fox (Dánia), a Green Fighter (Németország), a Whispering Giant (Hollandia) és a Symply Irresistible (Hollandia) – közül a 4,5 tonnás versenytraktorok döntőjében a holland Whispering Giant szerezte meg az első helyet.
Szombaton, a profik versenyének szünetében és vasárnap amatőr traktorosok is összemérhették tudásukat a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen.

A hét végén számos kulturális program, mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár, népművészeti bemutató várta a Hajdúböszörménybe látogatókat.

A négynapos programsorozat látványos lovasversenyekkel fejeződött be vasárnap este a hajdúvárosban.

A Hajdúsági nyár idei záróprogramja az augusztus 15-19. között megrendezendő Hajdúhét 2012 összművészeti fesztivál lesz Hajdúböszörményben.

Forrás: MTI  (btár \ ifgg \ bsa)
.

(Ezt a cikket 366 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .