Hírek Közút

Uniós forrásból újul meg közút Borsod megy dél-keleti részén

Az Észak-magyarországi régióban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében átadta a munkaterületet a kivitelezőnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Gesztely – Bőcs – Kesznyéten összekötő úton, így hamarosan megújulva kapják vissza a közlekedők a több mint 10 kilométeres mellékutatat. Az útfelújítás az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott mintegy 593 millió forint támogatásból valósul meg. A tervek szerint októberre fejeződnek be a projekt kivitelezési munkálatai.

Az Új Széchenyi Terv keretében országosan várhatóan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Ebből az Észak-magyarországi régióban 2013 végéig közel 142 kilométernyi mellékút felújítása valósulhat meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A 3607 jelű Gesztely – Bőcs – Kesznyéten összekötő út mintegy 10,5 kilométere lesz a tervek szerint október végére európai színvonalú. A felújításra váró szakasz kezdő szelvénye Hernádnémeti település belterületén található, a nyomvonal pedig Bőcs, Berzék, Sajóhidvég, Köröm és Girincs településeken halad keresztül. Az útszakaszon a kivitelező megerősíti és felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat. A beruházás során a mellékúton található buszmegállóhelyek is megújulnak, valamint sor kerül az árkok, átereszek tisztítására és a padkák rendezésére is. Így jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek mellett közlekedhetnek majd az úthasználók.

A kivitelezés közvetlenül érinti az utak menti települések lakóit, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek a községeken áthaladó közlekedők és az áthaladó forgalom résztvevői.

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezési közbeszerzési eljárás nyertesével a C-H ROP 2009-2013 Konzorciummal kötött szerződést az útszakasz felújítására. A projektzárást követő 5 éven át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiemelten kezeli az útszakasz üzemeltetését és fenntartását az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség, mint Közreműködő Szervezet és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek monitoring tevékenysége mellett.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 195 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .