A héten 23 új Volkswagen Crafter mentőautót vett át az Országos Mentőszolgálat. Az új „B” típusú mentőautók az elkövetkező napokban állnak szolgálatba Magyarország mentőállomásain.

Az új, sárga színű Volkswagen Crafter mentőautók első darabjait tavaly december végén mutatták be Budapesten, akkor 2008 óta először avathattak új esetkocsikat az Országos Mentőszolgálatnál.
Az új mentőautók alapját a Volkswagen Crafter teherautók adják. A 2.0 literes CR TDI 163 lóerős járművek megerősített futóművel, megnövelt akkumulátor (100 Ah, 450 A) és generátor kapacitás (180 A) rendelkeznek, a hátsó ajtók 260 fokban nyithatóak.

A mentőautók átépítését a finn Profile cég hazai gyárában végzik, mely során kb. 70 százalékban magyarországi gyártású autó készül. Az autó betegterének végső kialakítását heteken keresztül egyeztette a Profile az OMSZ-szel, „az új mentőautók mind külsejüket, mind betegterüket tekintve maximálisan megfelelnek a korszerű és biztonságos betegellátás követelményeinek” – mondta Mártai István, a mentőszolgálat főigazgatója.

Év végéig további 60 új mentőautó átadásáról kötött szerződést az Országos Mentőszolgálat és a Profile cég, ahol jelenleg a 24 fős dolgozói létszámot az új szerződés aláírását követően 35 főre növelik.

Forrás: Volkswagen Haszomjárművek
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?