Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

TISPOL akció eredménye Vas megye vonatkozásában

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt közterületi állománya a „TISPOL-European Operation Truck & Bus” európai közlekedésbiztonsági ellenőrzés keretében 2012. július 24. és 26. között, napi nyolc óra időtartamban hajtott végre ellenőrzéseket a megye egész területén.

Az akció kifejezetten a vezetési és pihenőidők betartásának ellenőrzésére, valamint az áruk és a személyek illegális szállításának megakadályozására irányult, de a tehergépjárművek és az autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzésére is kiterjedt.

A rendőrök az elrendelt fokozott ellenőrzés ideje alatt a megye területén összesen százhúsz tehergépjárművet, továbbá tizenegy autóbuszt ellenőriztek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság egy esetben indított járművezetői okmánnyal történő visszaélés miatt büntető- és közigazgatási eljárást, valamint vezetési idővel kapcsolatos szabályok megsértése miatt egy esetben közigazgatási bírság kiszabására került sor.

Rendőrkézre került a száguldozó motoros

Az ellenőrzés ideje alatt a 84-es számú főúton, Simaság belterületén rögzítették azt a, 135 km/h sebességgel közlekedő motorost is, akit az akcióban résztvevő rendőrök megállítottak és a száguldozó férfivel szemben közigazgatási eljárást indítottak.

A szabályszegés elkövetéséről készült felvétel a csatolt dokumentumban látható.

Szombathely, 2012. augusztus 01.

Leibinger Eszter
szóvivő
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 176 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE