Hírek Közút

874 millió forintból újul meg Baranya megyében az alsómocsoládi bekötőút

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében teljesen megújul az Alsómocsoládra vezető bekötőút több mint 7 kilométeres szakasza. A 874 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósuló projekt a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint közel 3000 Baranya megyei lakos életében hoz pozitív és érzékelhető javulást ez az útfelújítás.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Ebből a Dél-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2009-2013-as programozási időszak keretében közel 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára.

A Baranya megyei alsómocsoládi bekötőút (65174-es út) 7,2 kilométeres szakasza válik európai színvonalúvá a következő hónapokban. A projekt kivitelezésére a szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a KMES Konzorciummal kötött szerződést.

A Mágocs és Alsómocsolád között található útszakaszon a kivitelező pályaszerkezet cseréket végez, új aszfaltréteget terít, a szükséges helyeken kiszélesít a burkolatot, újraépíti a padkát, az útszakaszon található buszmegállóhelyek is teljesen megújulnak. A közbeszerzésen nyertes cég emellett korszerűsíti az útpálya víztelenítését és vízelvezetését, ami a megújult útszakasz élettartamát nagymértékben meghosszabbítja. Az alsómocsoládi belterületi szakaszon a kivitelező forgalomcsillapító szigetet létesít, továbbá a csomópontok rendezéséről is gondoskodik. A sikeres projektzárás után így jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek mellett közlekedhetnek majd az úthasználók ezen a szakaszon.

A kivitelezés közvetlenül érinti az út menti települések, Mágocs és Alsómocsolád lakóit, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek a községeken áthaladó forgalom résztvevői.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .