Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

Kétszer három sávon haladhatnak az autók az M0-s gyűrű egy szakaszán

Csütörtöktől kétszer három sávot használhatnak a járművek az M0-s körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán – közölte az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. az MTI-vel. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adatai szerint a felújítás és bővítés csaknem 14 milliárd forintból valósult meg.

Kétszer három sávot használhatnak a járművek az M0-ás körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán 2012. július 26-ától. A felújítás és bővítés csaknem 14 milliárd forintból valósult meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A közlekedés biztonsága érdekében a két forgalmi irányt elválasztó sávba fokozott visszatartó képességű vasbeton terelőfalat telepítettek. Így a viszonylag gyakori és általában súlyos kimenetelű korlátátszakításos balesetek valószínűsége ezen a szakaszon minimálisra tehető – olvasható a közleményben.

Szintén csütörtöktől újból használható az M7-es autópálya felé vezető oldalon a 7-es főúti csomópont felhajtóága, és zavartalanul üzemel az Anna-hegyi pihenőhelypár is.

Jelezték ugyanakkor, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj után az új szakaszon – forgalomterelések mellett, elsősorban a leállósávon – folytatódnak majd a zajárnyékoló falak építésével és a vízelvezető rendszer korszerűsítésével összefüggő munkák.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelező C-M0 Konzorcium a meglévő aszfaltburkolat marását, javítását végezte el, majd megépítette a kötő- és kopóréteget, zajvédő falakat állított és a vízépítési munkákkal is végzett. A 6,6 km hosszú szakasz felújítása mintegy nettó 3 milliárd forintba került. A bővítés keretében a Colas-Hungária Kft. 10,8 milliárdból a déli szektorban 4 új beton burkolatú sávot épített.

Forrás: MTI  (bám \ bku \ btiv \ bzt \ ppd)
.

(Ezt a cikket 253 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE