Halálos baleset a 8-as főúton – Sportautó ütközött oxigént szállitó tartálykocsival

Szombat estig tartott a teljes útlezárás a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, ahol egy folyékony oxigént szállító kamionba belerohant egy személyautó – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombat délután.

Tűzoltók dolgoznak az árokban oldalára borult, folyékony oxigént szállitó tartálykocsinál a 8-as számú főút Ajka-Bakonygyepesi szakaszán. A tartálykocsinak egy Ajka felől érkező svájci rendszámú autó csapódott neki. A baleset során az autó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A kamion vezetője szintén megsérült. MTI Fotó: Nagy Lajos

Kómár Viktória tájékoztatása szerint a tartálykocsi rakományának átfejtése robbanásveszéllyel járhat, ezért a forgalmat a műszaki mentés alatt Ajkarendek felé terelték. Hozzátette: mivel mindkét irányból van lehajtó a főútról, így a mentés nem okozott fennakadást.

A személyautó utasa, egy nő meghalt, vezetője súlyosan megsérült, amikor svájci rendszámú autójuk eddig ismeretlen okból átsodródott a szemközti sávba, és ott összeütközött egy kamionnal. A tartálykocsi sofőrje nem sérült meg a balesetben.

Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a folyékony oxigént átfejtették egy másik tartálykocsiba, az anyag nem szivárgott. A nyomás alatt lévő szállítmány ugyanakkor veszélyes árunak számít, ezért a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos felügyelet alatt tartották azt.

A helyszínen a veszprémi és az ajkai tűzoltók mellett a műveleti szolgálat szakemberei is ott voltak – tette hozzá.

Forrás: MTI  (hvk \ bpt)
.

(Ezt a cikket 390 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!