Hírek Külföld Logisztika

LIEGL & DACHSER Kft.: Csehország nagyban

A Prágához közeli Kladnóban, amely valaha a Poldi acélgyárnak adott otthont, a munkagépek most a Dachser új telephelyének alapján dolgoznak: a logisztikai szolgáltató kiterjeszti meglévő kirendeltségét ipari szállítmányok és hűtést nem igénylő élelmiszerek számára. Ezzel egyidőben épül egy négyszintes irodaépület is, amelyben a Cseh Köztársaságban működő Dachser központja kap majd helyet.

A Dachser mintegy 9,1 millió eurós beruházásba fogott egy hozzávetőleg 57 000 négyzetméteres területen. Az új tranzit terminál mintegy 3 600 négyzetméter raktárterületet kínál ipari áruk számára, az élelmiszerek számára pedig hozzávetőleg 585 négyzetmétert. Egyszerre akár 38 kamion ki- és berakodására lesz lehetőség, ebből 5 az élelmiszerek számára. Az új épületeket 2012 novemberében vehetik majd használatba. A két meglévő, ipari áruk és élelmiszerek tárolására szolgáló raktárépület továbbra is használatban marad, így a kivitelezési munkák befejezése után összesen 14 500 négyzetméter raktárterület áll majd rendelkezésre.

„Ugyanakkor nem a rendelkezésre álló raktárterület az egyetlen lényeges szempont. A mostani beruházásunk fő célja, hogy tovább növeljük nyújtott szolgáltatásaink minőségét, ami a jövőbeni növekedés előfeltétele” – magyarázza Petr Kozel, a Dachser Czech Republic igazgatója.

„Az európai piacok szívében lévő Cseh Köztársaságot választottuk telephelyünk számára”. Ez a telephely rendkívül fontos szerepet tölt be a Dachser hálózat európai, óramű pontossággal működő teherszállítási folyamataiban” – teszi hozzá Michael Schilling, a Dachser European Network Management & Logistics Systems ügyvezető igazgatója. „A kladnói kirendeltség kibővítésével megalapozzuk a további folyamatos növekedés alapjait az egyik legdinamikusabb országos szintű szervezetünkben.

A Dachser az Európai Logisztika, az Élelmiszer Logisztika és a Légi és Tengeri Logisztika területeken van jelen a Cseh Köztársaságban, összesen nyolc telephellyel. A csehországi szervezetnél összesen 310 fő dolgozik.

Forrás: Liegl & Dachser Kft.
.

(Ezt a cikket 247 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .