Gazdaság Hírek Közút

1 milliárd forintot meghaladó útfelújítás Baranya megye déli részén

Ezúttal összesen 12 kilométernyi mellékút újul meg Baranya megyében. A három útszakaszt érintő felújítási projekt munkaterület átadása sikeresen lezajlott, így a tervek szerint ősszel már európai színvonalú úton autózhatnak majd a Szentlőrinc – Nagycsány, a Garé – Bogádmindszent összekötő, valamint az Ózdfalu bekötő úton a közlekedők.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben, összesen 100 milliárd forintos ráfordítással. Ebből a Dél-dunántúli régióban 21,4 milliárd forintnyi megítélt támogatás áll rendelkezésre.

Az európai uniós forrásból megvalósuló projekt részeként megújul a Magyarmecske és Gilvánfalva közötti 4,3 kilométeres, a Siklósbodony és Bogádmindszent közötti 6,3 kilométeres, és az ózdfalui bekötőút Bogádmindszent belterületét érintő 1,4 kilométeres szakasza. Mindhárom mellékútra jellemző, hogy a burkolaton több kátyú és nyomvályú is található, a burkolatszélek tönkrementek. Ezért a kivitelező teljesen felújítja és helyenként kiszélesíti a burkolatot, rendezi a padkát. Mindezen kívül a beruházásban az útszakaszokon a már meglévő buszmegállók megújulnak, és a vízelvezető rendszerek is korszerűsítésre kerülnek.

A kivitelezésre a szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a KMES Konzorciummal kötött szerződést. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 211 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE