Kategóriák

Kategóriák

Hírek Külföld

Nem bírták a hőséget a menekültek az Arad megyében leparkolt teherautó rakterében

Nyolc ismeretlen nemzetiségű menekültet fedeztek fel kedden délben Arad megyében egy parkoló teherautó rakterébe zárva, miután a kibírhatatlan hőség miatt dörömbölni kezdtek a jármű oldalán.

A teherautó Vinga község területén egy parkolóban állt, amikor egy közelben tartózkodó őr felfigyelt a jármű rakterébe zárt emberek segélykiáltásaira és dörömbölésére. A helyszínre érkezett rendőrök mentőt is hívtak, mert a nyolc menekült közül kettő a kiszáradás miatt orvosi ellátásra szorult.

A bolgár sofőr által vezetett, Magyarország felé tartó teherautó Görögországból vitt kekszet Hollandiába és Nagylaknál készült átlépni a román-magyar határt.

Kedden hajnalban 12 algériai határsértőt is elfogott az Arad megyei határrendőrség. Nagylak térségében hőérzékelő kamerával a határtól 200 méterre fedezte fel a román őrjárat a Magyarország felé tartó csoportot.

A kizárólag férfiakból álló határsértők között egy 17 éves kiskorú is volt. Tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indult ellenük büntetőeljárás.

Forrás: Baranyi László – MTI  (hbl \ kpl \ ksy)
.

(Ezt a cikket 199 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE