Uniós forrásból újult meg Vas megyében két mellékút

Ünnepélyes keretek között adták át Gór község bekötő útjának 1 kilométeres és a Szombathely belterületén, a vasútállomáshoz vezető mellékút 1,8 kilométeres felújított szakaszát. A projekt a Regionális Operatív Program európai uniós forrásából és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, összesen 409 millió forintból.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Ebből a Nyugat-dunántúli régióban 7,16 milliárd forintnyi megítélt forrás áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére.

A most záruló projekt ünnepélyes átadó eseményén részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és a projektgazda képviselőjeként Horváth László, a Magyar Közút megyei igazgatója.

A felújítás döntő részét a szombathelyi vasútállomáshoz vezető Zanati út (87315 jelű út) 1,8 kilométeres szakaszának felújítása tette ki. Az útszakasz a 87-es számú főúton található körforgalmú csomópont körpályájához csatlakozik. A felújítás során a kivitelezés elsődleges célja az útterületre hulló csapadékvíz megfelelő elvezetése volt. A régi burkolat helyenként megsüllyedt, ezért pályaszerkezet- és talajcserét hajtottak végre a szakemberek. A projekt tartalmazta még a Gór község bekötőútjának (86113 jelű út) mintegy 1 kilométeres szakaszát. Ez a mellékút biztosítja a Hegyfalu és Bő településeket összekötő útra való csatlakozást (8632 jelű út). A kivitelező megerősítette és felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat. Ezen kívül kiszélesítették az utat, ezzel jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek várják a közlekedőket. A bekötőút csomópontjában egy csepp alakú forgalomterelő szigetet is kiépítettek, ami térkőburkolatot kapott.

A kivitelezést a szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorciummal végezte el. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?