Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hosszú sorok a röszkei határátkelőnél vasárnap reggel is

Továbbra is három órát kell várakozni a a röszkei határátkelőnél a kilépéshez, ezért Tompa felé terelik a rendőrök az M5-ös autópálya forgalmát; vasárnap délelőtt már egyórás sor alakult ki a belépő oldalon is – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: a rendőrség szakaszosan, szombaton este sötétedésig terelte a forgalmat Tompa irányába, ezzel együtt 25 ezer főt léptettek ki, csaknem 6 ezer külföldi és csupán 400 magyar járművel. Röszkén ennek ellenére vasárnap reggelre sem csökkent a kocsisor, továbbra is 3 órás a várakozás a kilépő személyforgalomban, és egyórás a buszforgalomban.

A Szerbiába belépő kocsisor visszatorlódik a magyar határig, így az átléptetés tovább nem gyorsítható. Ezért a rendőrség szakaszosan ismét letereli az M5-ös autópályáról a Magyarországról kilépni szándékozókat Tompa irányába. Magyar állampolgároknak a gyorsabb átlépés érdekében a tiszaszigeti átkelőt javasolják, ami reggel 8 és este 6 óra között van nyitva. Vasárnap délelőtt a belépő forgalomban is egyórás várakozás alakult ki – mondta a szóvivő. Hozzátette: a Szegedre vásárolni, illetve a határ menti településekre pihenni érkezők miatt torlódik a belépő forgalom.

Forrás: MTI  (bzz \ guz \ gry)
.

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .