Kategóriák

Kategóriák

Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Romániában korlátozásokat vezettek be a közúti és vasúti forgalomban a hőség miatt

Románia nyugati régiójában korlátozásokat vezettek be a hőség miatt a közúti és a vasúti forgalomban.

Az Országutak és Autópályák Országos Társaságának (CNADNR) rendelete alapján július 4-től 7-ig 11 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnát meghaladó járművekkel közlekedni az országutakon Románia nyugati megyéiben. A rendelet a román-magyar államhatárral szomszédos valamennyi romániai megyére, valamint Hunyad, Krassó-Szörény, Mehedinti és Dolj megyére érvényes.

A CNADNR közleménye szerint a tilalom nem vonatkozik a személyeket, élő állatokat, romlékony élelmiszereket, üzemanyagot szállító, valamint a sürgősségi esetekben használt járművekre. A társaság szerint a korlátozásokat a szokatlan hőség teszi szükségessé. Így próbálják megakadályozni, hogy a hőség miatt meglágyult aszfaltburkolat felgyűrődjön az utakon.

Korlátozásokat vezetett be a román vasúttársaság (CFR) is. A társaság közölte: napközben óránként 20-30 kilométerrel csökkentette a vonatok sebességét, hogy ezáltal biztosítsa a közlekedés biztonságát a romániai vasútvonalakon. A hőség miatt kitágult sínek ugyanis kockázatot jelentenek a vasúti forgalomban. Az intézkedés nyomán szinte valamennyi vonalon 20-60 perc késéssel közlekednek a vonatok.

A romániai meteorológiai szolgálat péntekig az ország nyugati megyéiben narancssárga, az ország többi részén pedig sárga jelzésű hőségriadót rendelt el. Az előrejelzések szerint a nappali csúcshőmérsékletek a 37-39 Celsius-fokot is elérhetik.

Forrás: MTI  (kga \ kkp \ kpt)
.

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE