Fokozott sebességmérési akció kezdődött az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán

Fokozott sebességmérési akció kezdődött péntek délután az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán, a rendőrség célja a forgalombiztonság fenntartása – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Németh-Kész Mónika kiemelte, rendszeresek az ellenőrzések az autópályán, de a turisztikai idényben jelentősen megnő a forgalom, ezért még sűrűbbek az akciók.

Csibrik Csaba alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya forgalomellenőrző alosztályának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, kitereléses ellenőrzést hajtanak végre. Motoros járőrök és egy elfogó autó segítségével a szabálytalankodókat kitessékelik a következő pihenőhelyhez, és ott lefolytatják velük szemben az eljárást. Ha a sebességtúllépés mértéke kisebb, akkor szabálysértési, ha nagyobb, akkor közigazgatási bírságot szabnak ki.

Az akcióban nemcsak a magyar, hanem a külföldi rendszámú és tulajdonú autókat is helyszíni bírsággal sújtják, a sebességet túllépők mellett az egyéb forgalombiztonságot veszélyeztető járművezetőket is kiszűrik. Így például a belső sávokban lassan haladó, forgalmat akadályozó autósokat is büntetik – emelte ki.

Az ellenőrzés 13 órakor kezdődött a Budapest felé vezető oldalon, mert a Balaton felé vezető pályatesten már most hatalmas a forgalom, és a rendőrök testi épségét nem veszélyeztethetik. Az akcióban hét rendőr vesz részt: a sebességmérő műszer kezelője mellett két motoros járőr, az elfogó autó sofőrje és három rendőr, aki a bírságolások adminisztrációját végzi.

Forrás: MTI  (bszt \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 331 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?