Hírek Rendőrségi hírek

Megszegte a beutazási tilalmat egy horvát kamionsofőr

Büntetőeljárást indított a magyar rendőrség egy horvát kamionsofőr ellen, mert az megszegte a vele szemben korábban elrendelt beutazási tilalmat – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Szabados Gábor elmondta: a horvát kamionost az év elején megbírságolták, mert Magyarország területén tilosban parkolt. A sofőr azóta sem fizette be a büntetést, ezért a magyar hatóság beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el vele szemben. A férfi azonban a tilalom ellenére Magyarországon tartózkodott, a határrendészek kedden érték tetten, amikor ki akart lépni a letenyei határátkelőhelyen.

A horvát férfi ellen, aki az ismételt határátlépéssel megszegte a magyar hatóság tilalmát, büntetőeljárást indítottak – tette hozzá a szóvivő.

Szabados Gábor az MTI kérdésére elmondta: Zala megyében két-három hetente fordul elő, hogy a határrendészek olyan külföldi állampolgárt érnek tetten, akivel szemben azért rendeltek el beutazási és tartózkodási tilalmat, mert nem fizette be a magyar hatóságtól kapott bírságot.

Forrás: MTI  (blo \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 216 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .