Hírek Logisztika

Stratégiai megállapodást kötött a Waberer’s és az Electrolux

Három évre szóló, 75 millió euró értékű stratégiai megállapodást írt alá a Waberer’s International Zrt. logisztikai vállalat és a háztartási készüléket gyártó AB Electrolux hétfőn Budapesten.

Fotó: Waberer’s

A két cég közötti közel három évtizedes kapcsolat folytatásáról és kibővítéséről szóló dokumentumot Wáberer György elnök-vezérigazgató és Fredrik Nergell, az AB Electrolux EMEA (Európa-, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős logisztikai és alkatrész-beszerzési igazgatója írta alá – áll a két társaság közös hétfői közleményében.

A megállapodás értelmében az Electrolux legnagyobb közúti fuvarozó szolgáltatója továbbra is a Waberer’s, amelynek flottája teljesíti az európai megbízások jelentős részét.

A Waberer’s kamionjai amellett, hogy a jászberényi és nyíregyházi Lehel Hűtőgépgyárban készült berendezéseket eljuttatják az európai uniós piacokra, teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is.

A közlemény szerint a Waberer’s évi 25 ezer komplett rakományt szállít Európa 6 piacára és szerelvényeik nagyságrendileg 30 millió kilométert tesznek meg az Electrolux áruival.

Az új alapokra helyezett hosszú távú stratégiai együttműködés pontjainak kialakítását egy közel fél éves szakmai előkészítő munka, illetve tárgyalássorozat előzte meg.

A megállapodás értelmében a két fél negyedévente felülvizsgálja az áruforgalmat, a teljesített fuvarmegbízások folyamatait és közösen találnak megoldást a logisztikai költségeknek a legkorszerűbb logisztikai eljárásokkal való csökkentésére.

A Waberers’s International Zrt. Magyarország és Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai szolgáltatója; a társaság 2.500 kamionnal rendelkezik, összes munkavállalójának létszáma pedig eléri a négyezret. A járműflotta évente több mint 330 millió kilométert tesz meg, fuvarteljesítménye 2011-ben megközelítette az 5 milliárd árutonna-kilométert.

A társaság kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti pénzügyi eredménye tavaly 373 millió eurós árbevétel mellett 47,4 millió euró körül alakult, ami 20 százalékkal haladja meg a 2010-es értéket. A cég a növekedés fenntartása érdekében 2012-ben tovább növeli flottájának kapacitását és munkavállalóinak létszámát.

A világ második legnagyobb háztartási berendezés gyártójának értékesítési árbevétele rekord mértékben, 10 százalékkal nőtt idén 2012-ben az első három hónapban az egy évvel korábbihoz képest, 25,8 milliárd svéd koronára 23,4 milliárdról. Az adózott eredmény 561 millió koronára emelkedett 457 millióról.

Tavaly még jelentősen csökkent a konszern nyeresége, 48 százalékkal 2 milliárd koronára, az értékesítési árbevétel négy százalékkal 101,6 milliárd koronára apadt, főként az európai piacokon csökkent.

Az idei első három hónap után azonban már a vállalat bevételének kétharmadát adó európai piac kilátásait sem látják túl rossznak a cégnél, a bár ez csak annyit jelent, hogy „itt a kereslet a legjobb esetben stagnálni fog”.

Forrás: MTI  (gkv \ gpp \ pdm)
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE