A Volkswagen Csoport 75,03 százalékra növelte az MAN SE társaságban birtokolt szavazati hányadát

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Volkswagen a vezetése alatt létrejövő integrált haszonjármű-gyártó vállalatcsoport megalakítása felé vezető úton. A Volkswagen 2012. június 6-i hatállyal a korábbi 73,76 százalékról 75,03 százalékra növelte az MAN SE társaságban birtokolt szavazati hányadát – tette közzé kedden a vállalat Wolfsburgban.

„Ezzel további fontos lépést tettünk afelé, hogy a haszongépjárművek piacán is szoros együttműködésben dolgozhassunk közös céljaink megvalósításáért“ – emelte ki Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke.

A Volkswagen az elmúlt évek során a vállalatcsoport jelentős pillérévé fejlesztett haszonjármű-üzletágában is teljes gőzzel dolgozik az újabb szinergiák és növekedési lehetőségek feltárásán, illetve kiaknázásán. „Céltudatos eltökéltséggel haladunk megkezdett utunkon, ami mind az MAN, a Scania és a Volkswagen versenyképessége, illetve jövője szempontjából alapvető fontosságú“ – hangsúlyozta Martin Winterkorn. Mint elhangzott, az MAN továbbra is megőrzi operatív önállóságát és márkaidentitását, az MAN Power Engineering pedig az MAN része marad.

A Volkswagen az elmúlt hétvégén a vállalatcsoport alapvető átszervezését jelentette be. Átfogó szerkezeti és személyi átszervezésével Európa legnagyobb autógyártója „Stratégia 2018” programjának kíván további lendületet adni. A változások között szerepel többek között az új „Haszonjárművek” („Nutzfahrzeuge“) igazgatótanácsi feladatkör létrehozása is. Szorosabb együttműködésével az MAN és a Scania tovább növelheti nyereségességét, a Volkswagen pedig a két vállalat legnagyobb részvényeseként éppúgy élvezheti majd az ebből adódó értéknövekedést, mint az MAN és a Scania külső részvényesei. A Volkswagen mindemellett a jövőre nézve is minden lehetőséget nyitva kíván tartani az integrált haszonjármű-gyártó vállalatcsoport további létrehozása terén.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 212 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?