Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Vám

Hamis márkajelzésű cipőket foglaltak le a pénzügyőrök egy lengyel kamionból

Hamis márkajelzésű cipőket foglaltak le a pénzügyőrök a napokban Rajka térségében egy lengyel teherautóból – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-vel.

Suller Attila közleményében azt írta: a NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei közúti ellenőrzésre állították meg a járművet, amely a fuvarlevél szerint Belgiumból szállított 820 kartondoboznyi árut Budapestre.

A pénzügyőrök a kamiont átvizsgálva 1176 pár sportcipőt találtak, amelyek „talpkiképzése megtévesztésig hasonlított a Nike Shox modelljére” – tette hozzá.

A cipőkön található Sport feliratot letépve Nike márkajelzés vált láthatóvá. A cipőkről az előzetes szakértői vélemény megállapította, hogy azok a fogyasztók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A cipők mellett több ezer napszemüveg és játék is előkerült a teherautóból.

A pénzügyőrök a 33 millió forint értékű, több mint tízezer darab terméket lefoglalták, és az ügyet – áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – feljelentéssel átadták a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

Forrás: MTI  (bne \ gpp \ bpt)

(Ezt a cikket 217 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE