Gazdaság Hírek Logisztika

A DPD Hungary a GTR Logisztika tulajdonosa lett

Milliárdos nagyságrendű tranzakció keretében a kiscsomag-szállítással foglalkozó DPD Hungary Kft. a magyar tulajdonban lévő GTR Logistics Kft. 100 százalékos tulajdonosa lett – közölte a DPD csütörtökön az MTI-vel.

A DPD közleménye szerint az ügylettől a csomagszám, és ezzel párhuzamosan a piaci részesedés jelentős növekedését várja a menedzsment. Az eladó a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., amely sikeres átszervezés után értékesítette a másfél évtizedes vállalkozást.

A hazai CEP (futár-expressz-csomag) piac két meghatározó szereplője mostantól kapacitásait és szakmai tapasztalatát egyesítve látja el tevékenységeit – fogalmaznak a közleményben.

Hozzáteszik: a közép-kelet-európai régió csomagszállító piac vezető szolgáltatója, a GeoPost égisze alatt működő DPD Hungária Kft. jelenlegi 18 depóból álló hálózata egy budapesti központi raktárral és 13 vidéki alközponttal gyarapodik. Az ügylet nyomán a két cég mintegy 500 alkalmazottja és alvállalkozója, valamint több mint 300 járműből álló flotta dolgozik majd a gyors kiszolgálásért. A két cég irányítását a továbbiakban a DPD végzi majd, a név- és arculatváltásra, a külső megjelenés egységesítésére azonban egyelőre nem kerül sor.

A GTR Logistics Kft.-t 1997-ben hozták létre, a szállított csomagmennyiség éves szinten 1,6 millió, árbevétele 2011-ben 1,2 milliárd, 2010-ben 1 milliárd forint volt.

A DPD Európában naponta átlagosan mintegy 2,5 millió küldeményt szállít, világszerte 230 országban teljesít megrendeléseket. A DPD több mint 800 kiszolgáló központtal, 24 ezer fős létszámmal 18 ezer járművel működik. A társaság többségi tulajdonosa (83,32 százalék) a francia La Poste leányvállalataként működő GeoPost csoport. A GeoPost 2011-ben elért 3,668 milliárd eurós konszolidált forgalmával jelenleg Európa második számú expressz csomagszállítója – írják a közleményben.

Forrás: MTI  (gkv \ gkp)
.

(Ezt a cikket 317 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .