Hírek Külföld Logisztika

LIEGL & DACHSER Kft.: A Dachser már Malajziában is jelen van

A Dachser tovább fejleszti globális hálózatát, és május elején vegyesvállalatot alapított Malajziában.

A Dachser Malaysia Sdn. Bhd. széleskörű logisztikai szolgáltatásokat kínál tengeri és légi szállítmányozástól, vámkezelésig. Új joint venture partnerén keresztül pedig akár egyéb speciális szállítási igényeket is ki tud elégíteni. A rövid távú tervek szerint a Dachser és az Ah Seng Tan malajziai vállalkozás (amely a Multitrans és a Megalift cégekben rendelkezik részesedéssel) között létrejött vegyesvállalat 15 főre bővíti az alkalmazottainak számát. A központi iroda, amely egyben az első kirendeltség is, Petaling Jaya-n található, a főváros, Kuala Lumpur közelében de egy második kirendeltség felállítása is várható a közeljövőben.

„Malajziával Szingapúr és Thaiföld után egy újabb Tigris Államban is jelen vagyunk, így nemzetközi és Ázsián belüli szolgáltatásainkat egyaránt fejleszteni tudjuk ügyfeleink javára” – hangsúlyozza Thomas Reuter, a Dachser Air & Sea Logistics ügyvezető igazgatója. Az új országos képviselettel a Dachser az Ázsia-Csendes-óceáni térségben is kiterjeszti szolgáltatásai kínálatát. „Köszönhetően joint venture partnerünk sokéves tapasztalatának és a helyi piacok alapos ismeretének, jól bejáratott helyi kapcsolatokkal támogatja vállalatunkat, és a kezdetektől támaszkodhatunk szaktudására” – teszi hozzá Reuter.

A Dachser Malaysia vezérigazgatója Huned Gandhi, aki korábban a Dachser India vezetőségének tagja volt. A felettese Detlev Janik, a Dél/Délkelet-Ázsiai társaság regionális igazgatója, aki szingapúri irodájából látja el feladatait.

A Dachser Ázsiában számos kirendeltséget működtet, így jelen van Bangladesben, Kínában, Hong Kongban, Indiában, Szingapúrban, Dél-Koreában, Tajvanon és Thaiföldön, nemrégiben pedig nyilvánosságra hozta a Dachser Air & Sea Logistics üzleti területre vonatkozó növekedési stratégiáját is, ami szerint 2017-re 49 országban 220 helyszínre terjeszti ki jelenlétét.

2011-ben a nemzetközi szinten működő logisztikai szolgáltató összesen 4,3 milliárd euró árbevételt termelt. A világszerte működő 315 profitcentrumban 21 000 fő dolgozik, akik 49,3 millió, összesen 37,1 millió tonna súlyú küldeményt kezeltek.

Forrás: news4business.hu
.

(Ezt a cikket 346 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE