Működnek a Mercedes buszok klímaberendezései

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elrendelte, hogy soron kívül üzemeljék be az ideiglenesen forgalomba állított Mercedes Citaro buszok klímaberendezéseit, a folyamat teljes egészében ugyan több napig eltart, de múlt csütörtökön már mindegyik járművön működött a légkondicionáló.

Vizet osztanak a BKV Mercedes Citaro típusú autóbuszán Újpesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedéseket kért a BKV-tól azért, hogy az ideiglenesen forgalomba állított, használt Mercedes Citaro autóbuszok klímaberendezéseit beüzemeljék. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A BKK a múlt hét csütörtökön a honlapján közölte, hogy a 25 forgalomba állított buszból tíz járművön működött a klíma, a szerdai visszajelzések nyomán soron kívül elkezdték beüzemelni a még nem működőket. A klímák tisztításra, illetve hűtőközeg-utántöltésre szorultak, ez a folyamat buszonként több óra, ezért a munkafolyamat napokig tart, de az elkövetkezendő néhány napra elegendő mértékben feltöltik őket.

Az első klímaberendezések már csütörtökre virradóra elkészültek. A központ közlése szerint mindegyik Citarón van klímaberendezés, azok működképesek is, de beüzemelésük a gyors forgalomba állítás miatt nem történt meg időben, ennek okát kivizsgálják. A BKK azért állította a honosítási eljárás vége előtt forgalomba a Németországból vásárolt használt Mercedes buszokat, mert a Nógrád Volánnal megszűnt a BKV alvállalkozói szerződése, újat még nem tudtak kötni, ezért a BKV-nak saját járműparkjából kell biztosítania a vonalak kiszolgálásához elegendő buszmennyiséget.

Forrás: MTI  (btiv \ bki)
.

(Ezt a cikket 440 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?