Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Busz hírek Hírek Külföld

Négy órát sem aludt a Sanghaj melletti tragikus buszbaleset sofőrje

Internetkávézóban hajnalig számítógépes játékokat játszott, kábítószert fogyasztott az a harmincas éveiben járó buszsofőr, aki vélhetően elaludt a volán mellett és Sanghaj szomszédságában 14 halálos áldozatot szedő balesetet okozott. A férfi később a kórházban öngyilkosságot akart elkövetni – jelentette a kínai média szerdán.

Vang Csen-vej (Wang Chenwei) a balestet megelőző két éjszaka során alig aludt, s a múlt vasárnap reggeli szolgálata előtt kevesebb mint négy órát aludt – áll a Csiangszu (Jiangsu) tartományi rendőrség közleményében. Az is kiderült, hogy a férfi kábítószert, „kristálymet” nevű amfetaminszármazékot használt pénteken éjszaka.

A nyomozás megállapította, hogy Vang a fáradtságtól vasárnap délelőtt elveszítette uralmát a busz fölött és az autópálya elválasztó korlátját áttörve összeütközött egy szembejövő teherautóval. A balesetben 14 ember meghalt, 20 megsérült. A buszvezető könnyebb sérülést szenvedett.

A kórházba szállított sofőr a baleset napján megpróbálta levetni magát a kórház 11. emeletéről, de a tűzoltók ebben megakadályozták.

A hatóságok megállapították, hogy Wangot felelősség terheli a balesetért, a turistabusz tulajdonosa ellen ugyancsak eljárást indítottak, vállalatának működését felfüggesztették. A kormányzati szerveket biztonsági ellenőrzésekre kötelezték.

Kínában két héten belül három súlyos buszbalesetről számoltak be a híradások, ezek következtében összesen 50-en vesztették életüket és több tucatnyian megsérültek.

A hivatalos adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember hal meg közlekedési balesetben és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Ez naponta átlagosan 190 halálesetet és 800 sérültet jelent. Az okok közt elsősorban a gyorshajtás, a fáradtság, az ittas vezetés, valamint az utak rossz állapota szerepel.

Forrás: MTI  (ktp \ kto)
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE