DAF Felszerelés Hírek Járműtechnika Márkahírek Újdonságok

A DAF bemutatja az új tetőlégterelőt

A DAF bemutat egy új, kisebb súlyú tetőlégterelőt, ami az egyedülálló beállítómechanizmusnak köszönhetően még szélesebb beállítási tartománnyal rendelkezik, így a vezető az optimális magasságra állíthatja be.

Az új tetőlégterelő tökéletesen illeszkedik a DAF ATe (Advanced Transport Efficiency, Fejlett szállítási hatékonyság) programjába, melynek célja az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a tehergépkocsik gazdaságos működésének optimalizálása mellett.

Az új tetőlégterelő a nyár végétől lesz opcionálisan kapható minden XF105 Space Cab modellhez. A légterelő legfőbb megkülönböztető jellemzője a szélesebb beállítási tartomány, így alacsony padlós vontatókkal is használható. Az új, állítható tetőlégterelő emellett 25 kilogrammal könnyebb, ennek köszönhetően nagyobb a tehergépjármű terhelhetősége.

A kimondottan az XF105 Space Cab fülketípushoz tervezett új tetőlégterelő jellemzője, hogy egy kényelmes beállítómechanizmussal is felszerelhető, ami lehetővé teszi a vezető számára, hogy a fülke hátsó falára vagy a terelőlemezekbe épített állítóorsóval a tehergépkocsi mellett állva is könnyedén beállíthassa a légterelő magasságát. Így a tetőlégterelő mindig a biztosan a megfelelő magasságban helyezkedik el, ami néhány százalékkal csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

DAF ATe

Az új tetőlégterelő tökéletesen illik a DAF ATe koncepciójába, mely számos megoldást kínál az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mérséklésére, valamint a kamion gazdaságosságának fokozására. A program tartalmazza a 12,9 literes PACCAR MX motoron végzett olyan fejlesztéseket is, mint például az új dugattyúk és a teljesen burkolt kipufogócsonk, amely már önmagában 3%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Emellett a motor automatikusan leáll, ha az alapjárat ideje meghaladja az öt percet, és a gyárilag beállított maximális sebesség 85 km/h értékű 89 km/h helyett; ezáltal 2-3%-os csökkenés érhető el az üzemanyag-felhasználás és a CO2-kibocsátás terén. Az alapfelszereltség részét képezi a központi kijelző aktuális és elért üzemanyag-fogyasztást jelző információja, melynek célja, hogy a járművezető figyelmét a kisebb üzemanyag-fogyasztás fontosságára irányítsa.

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 260 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .