Hírek Közút

Uniós forrásból megújuló közút Heves megye nyugati részén

Az Észak-magyarországi régióban megkezdődtek azon 4-5 számjegyű mellékutak felújításai, amelyek megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hagyta jóvá az Észak-magyarországi Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül. Az Észak-magyarországi régióban, Heves megyében meginduló útfelújítás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az április 10-én megkezdett projekt keretében megújul a Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 km-es szakasza közel  814,5 millió forint támogatásból 100%-os támogatási intenzitás mellett.

illusztráció - Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A most induló projekt során a 2111 jelű Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 km-es szakaszának felújítása során az útszakasz burkolat- és padkafelújítása, a buszmegállóhelyek átépítése, valamint az útpálya víztelenítése és vízelvezetése valósul meg.

A kivitelezésre az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása után a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a C-H ROP 2009-2013 Konzorciummal kötött szerződést. A kivitelezés elsődleges célja az útburkolat és a padka felújítása, ezzel jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket teremtenek az utazóknak. Az útszakaszon a kivitelező megerősíti és felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat, hogy dinamikusabbá váljon a forgalomáramlás. A beruházás során átépítésre, felújításra kerülnek az érintett buszmegállóhelyek is, valamint sor kerül az árkok, átereszek tisztítására, padkák rendezésére.

A kivitelezés során közvetlenül érintettek az utak menti települések lakói, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek az utakon áthaladó közlekedők. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Bízunk abban, hogy a gondozásunkban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban, a kistérségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 208 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .