Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek

Bontóba való román kamiont szűrtek ki az M70-es autóúton

Bontóba való román kamion haladt végig az országon, csak a szerencsén múlott, hogy a jármű nem okozott balesetet – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

Az Aradról Olaszországba tartó, tűzifát szállító román felségjelű kamiont kedden az M70-es autóúton, Csörnyeföld határában szűrték ki a forgalomból a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelőségének ellenőrei. A kamion vizsgálatánál felmerült a gyanú, hogy a jármű menetíró készülékét, tachográfját manipulálták, ezért rövid próbautat tettek – nyilatkozta a napilapnak Tóth András, a felügyelőség vezetője.

A tüzetes vizsgálat során az is kiderült, hogy a pótkocsi alváza több helyen törött volt, a légrugó elszakadása miatt az egyik tengely rugózása nem működött, az alváz „ráült” a futóműre, valamint több féktárcsa is repedt volt. A vontatón kettő, a pótkocsin hat gumiabroncsot találtak használhatatlan állapotban, egy részük kopott volt, de akadt olyan is, amelyiknek az oldala 30 centi hosszan felhasadt.

A járművet végül autómentővel szállították Lentibe. A hatóság bevonta a kamion okmányait, és csak javítás után indulhat útnak. A műszaki hibák és a menetíró készülék manipulációja miatt a sofőr csaknem egymillió forintos bírságra számíthat – olvasható a napilapban.

Forrás: MTI  (blo \ bri)
.

(Ezt a cikket 229 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE