A közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel, az azt megelőző napokban megnövekedett forgalomra számít a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a határátkelőin, különösen a déli, Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen.

Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis a vendégmunkások Nyugat-Európából nagy számban indulnak haza, hogy az ünnepeket családjuk körében tölthessék. E mellett a határ közelében élők is ilyenkor útnak indulnak, hogy meglátogassák a szomszédos országban lakó szeretteiket. Nem feledkezhetünk meg továbbá a Húsvét előtti bevásárlás miatti intenzívebb forgalomról sem, ami mindkét irányban nagyobb határátlépéseket indukál.

Számításaink szerint a hét közepétől erőteljesebb lesz a forgalom elsősorban kifelé irányban, majd Húsvét másnapjától lehet számítani nagyobb számú belépőre. Mivel a pravoszláv Húsvét egy héttel később, április 15-16-án lesz, így ezt követően is nagyobb lehet a belépő forgalom.

A határ zökkenőmentesebb átlépése érdekében éppen ezért kérünk mindenkit, hogy akik a szomszédos országokba útnak indulnak, előzetesen tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről, melyet a rendőrség honlapján, a linken megtekinthetnek és folyamatosan nyomon követhetnek. Szerbiába történő kiutazás esetén továbbá hívhatják a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét a 62/541-706-os számon. Felhívjuk a figyelmet a Tompai és Tiszaszigeti Határátkelőhely igénybevételének lehetőségére is, hiszen amennyiben hosszabb várakozás alakul ki a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen, érdemes ez utóbbi helyeken átlépni az országhatárt. A Tiszaszigeti Határátkelőhely ebben az időszakban 08.00 és 16.00 óra között tart nyitva, és magyar, illetve szerbiai állampolgárságú személyek vehetik igénybe.

CSONGRÁD MRFK SAJTÓSZOLGÁLATA

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 215 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?