Vádemelési javaslat a tizennégy halálos áldozatot követelő baleset ügyében

Vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a rendőrség az M43-as autópályán tavaly októberben történt, tizennégy halálos áldozatot követelő baleset ügyében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szenti Szabolcs emlékeztetett arra: tavaly október 30-án egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe, balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott az oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

A tűzoltók megfeszített munkával, több mint egy óra alatt szabadították ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy halálos áldozat – köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő – holttestét és a túlélőt. A férfit – a gyermekek édesapját – a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az elhunytak valamennyien román állampolgárok voltak; Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből származtak.

A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben a rendőrség befejezte a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek – közölte a százados.

Forrás: MTI  (bkzg \ bám)
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!