Ajánlatok Alkatrészgyártók hírei Hírek

A MICHELIN X® Works™: A terepabroncs, ami mindenre képes

Az abroncsot úgy tervezték, hogy használható közúton, munkaterületeken és kőbányákban, valamint azok körül egyaránt. Az abroncs egyszerre robosztus és hosszú élettartamú – robosztus a munkaterületeken és hosszú élettartamú az utakon.

Tapadás szélsőséges körülmények között is!

Amikor egy abroncsot közúton és terepen egyaránt használnak, jelentősen megnő a véletlen sérülések kockázata. A munkaterületeken és kőbányákban, valamint közutakon egyaránt használt abroncsok a legszélsőségesebb használati körülményeknek vannak kitéve. A vágások, horzsolások kockázatát növelő veszélyek ott vannak mindenütt – mély keréknyomok, kövek, fémhulladék, kőtörmelék.

Az új MICHELIN X® Works™ abroncs sorozatot úgy tervezték, hogy csökkentse az üzemidőkiesés kockázatát. A karkaszt, a gumit, az oldalfalakat és a futót mind úgy tervezték, hogy növeljék az abroncs erejét és szilárdságát. A MICHELIN a legfejlettebb technológiáit vetette be, hogy még robosztusabbá és megbízhatóbbá tegye az abroncsot.

A MICHELINX® Works™ a 13R22.5 és a 315/80R22.5 méretekben kapható.

Egy abroncsokkal kapcsolatos váratlan eseménynek komoly gazdasági kihatása lehet az ügyfelekre. Egy üzemből kieső jármű miatt elvesztett nyereség pótlása akár 15-20 munkanapot1 is igénybe vehet egy vállalat számára. A MICHELIN X® Works™ így egy olyan problémát orvosol, ami a munkaterületek szegmensében tevékenykedő ügyfelek számára nagyon fontos.

Ugyanakkor az új MICHELIN X® Works™ megtestesíti a Csoport által kidolgozott teljesítményegyensúly stratégiát, mely abból áll, hogy egyszerre fejlesztik az összes teljesítményösszetevőt, függetlenül az abroncs típusától vagy sorozatától. Tehergépkocsi abroncsok
esetén az előnyök három kategóriába sorolhatók: fokozott biztonság, nagyobb költséghatékonyság és fokozott környezetvédelem.

A közúton, munkaterületeken, valamint azok körül egyaránt használható MICHELIN X® Works™ abroncsnak a vágásokkal és horzsolásokkal szemben fokozott ellenállást és kimagasló terhelhetőséget kell biztosítania, miközben az utakon költséghatékony is kell
legyen.

A MICHELIN X® Works™ abronccsal felszerelt Renault Kerax az 55%-os kavicsos, murvás emelkedőn megállt, majd erölködés nélkül elindult

Biztonságosabb

Hogy megfeleljen a biztonságosabb és megbízhatóbb abroncsok iránti igénynek, a MICHELIN X® Works™ olyan új futómintázattal rendelkezik, amely csökkenti annak a veszélyét, hogy kavicsok szoruljanak a mintázat csatornáiba és hatékonyan eltávolítja a vizet nedves utakon való használatkor. Fokozatosan szélesedő, V alakú csatornái könnyebbé teszik a nem aszfalt burkolaton való vezetést.

Ezen kívül a MICHELIN X® Works™ karkaszát úgy tervezték, hogy egyszeres szerelés esetén 8 tonna, ikerszerelés esetén pedig 13,4 tonna tengelyterhelést kibírjon 110 km/h sebességnél.

Gazdaságosabb: robosztusság és maximális élettartam

Robosztussága miatt a MICHELIN X® Works™ abroncs jobban ellenáll a vágásoknak és a horzsolásoknak. Felépítését a nehéz körülmények közötti használatra optimalizálták. Az abroncs a szakadásnak jobban ellenálló, új, szilárd, központi futózónával és az oldalsó sérüléseknek ellenálló, a vállaknál vastag oldalfalakkal rendelkezik.

Azon kívül, hogy ellenáll a sérüléseknek, a MICHELIN X® Works™ hosszú élettartamú is.

Optimalizált felfekvési felülete egyenletesebb kopást biztosít, ami nagyobb teljes kilométerteljesítményt jelent. Ugyanakkor szilárd központi futózónája növeli az élettartamot az abroncs leginkább igénybe vett területén. Végül az új abroncs karkasza nagy sűrűségű fémhuzalokat tartalmaz, melyek biztosítják a maximális élettartamot.

A Michelin X Works munka közben

Csökkentett ökológiai lábnyom

Egy MICHELIN X® Works™ Remix abroncs ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint egy MICHELIN X® Works™ abroncs, miközben 50 kilogrammal csökkenti a felhasznált alapanyag mennyiségét két új abroncs elkészítéséhez szükséges alapanyag mennyiségéhez képest.

Továbbá minden MICHELIN teherabroncshoz hasonlóan a MICHELIN X® Works™ is utánvágható. Ez abban a szakaszban hosszabbítja meg az abroncs életét, amikor kevesebb üzemanyagot fogyaszt, miközben azt a napot is eltolja, amikor az abroncs végleg szemétdombra kerül.

A Michelin teherabroncsok négy élete

 

Nagy teljesítményű abroncsok és lelki nyugalom a MICHELIN véletlen sérülések elleni garanciájával

Nagyobb lelki nyugalmuk érdekében a Michelin vásárlói Európában egy hat hónapos, véletlen sérülések elleni garanciát is kaphatnak, amikor MICHELIN X® Works™ abroncsot vásárolnak. Ez az ajánlat a 2011. szeptember 1. és 2012. május 31. között megvásárolt abroncsokra érvényes.

1 Forrás: vezető fogyasztók

MICHELIN
.

(Ezt a cikket 341 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .