Hírek Rendőrségi hírek Vám

Röntgen buktatta le az ukrán kamionos cigarettacsempészt Záhonyban

Röntgenkészülékes átvilágítás buktatott le egy ukrán kamionos cigarettacsempészt Záhonyban; a férfi teherautójában 800 ezer forint értékű dohányáru volt elrejtve – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Kupecz József őrnagy tájékoztatása szerint az ukrán állampolgár kedden egy vontatóval érkezett a határállomásra, ahol röntgenkészülék segítségével vették észre, hogy a járműszerelvény pótkocsijának a padlólemezében rejtekhelyet alakítottak ki.

A padozat eltávolítása után a speciálisan, csempészésre kialakított üregben 1200 doboz, ukrán zárjegyes cigarettát találtak a NAV munkatársai. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a pénzügyőrök a dohányárut és a pótkocsit elkobozták, a sofőrt pedig 998 ezer forintra büntették, míg a kamiont biztosítékként lefoglalták.

Az ukrán férfi, hogy a teherautót visszakapja, a helyszínen zsebből fizette ki a csaknem egymilliós bírságot – mondta Kupecz József.

Forrás: MTI  (bbag \ bám)
.

(Ezt a cikket 284 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .