Hírek Márkahírek Renault

Megújult Access: EEV Motor és megnövelt biztonság

Új fejlesztésekkel gazdagodik a 2010-ben Franciaországban, majd Olaszországban, Spanyolországban és a Benelux-államokban bevezetett, háztartási hulladék begyűjtésére kialakított alacsony fülkés Renault Trucks Access. Az önkormányzatok igényeivel összhangban EEV motorral, indításgátlóval és a városi köztisztasági alkalmazottak fokozott biztonsága érdekében nagyobb ajtókkal szerelték fel. A gyártó opcióként külön oktatást is kínál; a gazdaságos vezetésről szóló ismeretek elsajátítását kifejezetten a háztartási hulladék begyűjtését végző dolgozóknak szánja a Renault Trucks.

A Renault Trucks áruszállítási kínálatának legfiatalabb modellje, az alacsony fülkés Access mostantól 310 lóerős EURO V EEV motorral kerül forgalomba. Az EEV kipufogógáz-szabvány (Enhanced Environmentaly friendly Vehicle) jelenleg a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási norma a dízel járművekre vonatkozóan. Az önkormányzatok egyre gyakrabban követelik pályázataikban a szabvány teljesítését városi felhasználásra szánt járművek esetén.

A Renault Trucks indításgátlóval is felszereli az Access-t, ami nagyobb biztonságot garantál, mert megnehezíti a jármű ellopását, valamint az elindítását, amikor a sofőr nem tartózkodik a vezetőhelyen. A sofőrnek ehhez egy transzpondert kell magánál tartani, így a jármű csak akkor indul el, ha azt közvetlen közelről észleli.

Az alkalmazottak napi munkavégzésének fokozott biztonságát szolgálják az új, megnövelt ajtók, melyek elfedik a lépcsőket, így megakadályozzák az esetleges sérüléseket. Egyes országokban kötelezővé tették az ilyen típusú felszereléseket.

Újdonság az is, hogy mostantól többféle mellékhajtómű közül választhatnak a megrendelők. Ez nagyban megkönnyíti a felépítményezést.

Az Access-t, melyet alacsonyra ültetett fülkéjével kifejezetten a városi háztartási hulladék begyűjtésére terveztek, több mint egy éve forgalmazzák Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és a Benelux-államokban. Üzemeltetésének első évében rendkívül sikeres fogadtatásra talált az önkormányzatok részéről a még csak most kibontakozó piacon. A biztonságos munkavégzést garantáló alacsony fülkéjének, a belvárosi felhasználásnak megfelelően kialakított felépítésének, kicsi fordulókörének és mindössze 2,3 m-es szélességének köszönhetően az Access népszerűsége 2012-ben várhatóan tovább nő.

A fogyasztás további csökkentésére a Renault Trucks külön « házi » képzést kínál az ügyfeleinek. A sofőröknek szervezett Optifuel Training oktatáson a gazdaságos vezetés módját sajátíthatják el a részvevők, a háztartási hulladék begyűjtéséhez kapcsolódó szakmák sajátosságainak megfelelően alakított ismereteken keresztül.

A képzésnek köszönhetően a sofőrök jobban megismerik a járművüket, és képesek megelőzni bármilyen veszélyes helyzetet. Megtanulják ésszerűbben, kevesebb stresszel vezetni a rájuk bízott járművet, ami hatékonyabb és termelékenyebb munkavégzéshez vezet.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 296 alkalommal tekintették meg.)