A Daimler megvásárolhatja a Kamaz részvényeinek 10 plusz egy százalékát

A német Daimler konszern megvásárolhatja a Kamaz teherautógyár részvényeinek 10 plusz egy százalékát – közölte az Orosz Föderáció Monopóliumellenes Szolgálata.

Fotó: Kamaz

A hatóság ezzel engedélyt adott arra, hogy a Daimler blokkoló kisebbségi részesedéssel rendelkezzen a cégben, ugyanis így már 25 plusz egy százalékos tulajdona lesz Oroszország legnagyobb járműgyárában, amely nehézteherautó gyártásban a világ 10 legjelentősebb vállalatának egyike, míg dízelmotorgyártásban a világranglista 8. helyét foglalja el.

2012 január végén a Rosztyechnológia vállalat képviselői bejelentették, hogy eladják Kamaz-részvényeiket a Daimlernek. Az ügylet részletei eddig nem váltak ismertté. Szergej Csemezov, a Rosztyehnológia vezetője ugyanakkor úgy tudja, a Daimler arra készül, hogy megszerezze a Kamaz ellenőrző, avagy többségi részvénycsomagját a Rosztyehnológia tulajdonának kivásárlásával.

Mint mondta: a tárgyalások már folynak, de még nem vezettek eredményre. Szerinte fél éven belül várható, hogy döntés születik részvényeik megvásárlásáról.

A Kamaz ugyanakkor az Interfax értesülése szerint meg akarja őrizni a 11 fős igazgatótanács jelenlegi összetételét. Az orosz járműgyár éves közgyűlése június 29-én lesz.

Forrás: MTI  (kkc \ gpp)
.

(Ezt a cikket 249 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?