Angliai fuvarozócégnél fogtak el egy emberölésért 14 éve körözött magyar férfit

Társával együtt különös brutalitással végzett ellenlábasával 1998-ban, Pécs közelében a gyanú szerint az a magyar férfi, akit tizennégy év bujkálás után Angliában fogtak el a napokban a rendőrök.

A baranyai rendőrség 1998. január 23-án, két nappal a bűncselekmény után arról tájékoztatta a sajtót, hogy a 28 éves vokányi férfit zsineggel fojtogatták gyilkosai, orrát, arccsontját, kézujjait eltörték, testét csákány nyelével ütlegelték, és tizennyolcszor megszúrták. Az áldozat holttestére Pécs közelében, az Abaligeti úton, a hó alatt találtak rá. Az ügy hátterében elszámolási vita állt.

A bűntett egyik gyanúsítottját rövid időn belül elfogták. A 31 éves férfi beismerő vallomást tett, később el is ítélték, de az akkor szintén 31 éves társa megszökött és mostanáig sikeresen bujkált a hatóságok elől.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn a rendőrség honlapján közölte: az új személyazonossággal a szigetországban élő H. Gábort a múlt héten munkahelyén, egy fuvarozócégnél fogták el az angol rendőrök.

Az NNI utalt arra, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi a harmadik helyet foglalta el az országos körözési toplistán, és az NNI kiemelt körözöttek felderítésére és elfogására létrehozott célkörözési alosztálya akadt a nyomára.

Az NNI közlése szerint az eljárás néhány héttel ezelőtt vett olyan fordulatot, amely alapján valószínűsíteni lehetett, hogy a férfi új személyazonossággal Angliában bujkál.

A nyomozók felvették a kapcsolatot az angol rendőrökkel, és ők rövid idő alatt felderítették a gyanúsított tartózkodási helyét.

Forrás: MTI  (BAL \ bri)
.

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?