Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Szervezetek hírei Üzemanyag

Benzinkutak mellé kihelyezett táblákkal tiltakozik a Societas a magas üzemanyagárak miatt

A Societas baloldali ifjúsági mozgalom szerdán reggel 50-60 budapesti benzinkút közelében helyezett el „Kössz Orbán” feliratú táblákat, amelyekkel a kormány gazdaságpolitikáját hibáztatják az emelkedő üzemanyagárak miatt.

Sass Szabolcs, a szervezet elnöke és Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón számolt be az akcióról. A politikusok korábbi ígéreteikkel szembesítették a fideszes politikusokat, köztük például Varga Mihályt és Szijjártó Pétert, akik elmondásuk alapján ellenzékben még az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését követelték, kormányra kerülve azonban már hallgatnak erről.

Török Zsolt felidézte a Fidesz szóvivőjének korábbi nyilatkozatát, aki szerinte úgy fogalmazott, „ha tankolás közben felbosszantja a magas benzinár, akkor gondoljon arra, hogy ezt a kormánynak köszönheti”. Az MSZP szóvivője szerint „sajnos ez igaz”, ezért azt várják a kormánytól, hogy folytasson olyan, a forint árfolyamát erősítő gazdaságpolitikát, amelynek köszönhetően csökkenhet az üzemanyagok ára.

A Societas vezetője azt mondta, a benzinkutak mellé tett tábláikkal a kormányfő és az egész ország figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy a Fidesz korábban azt állította, a kormány bármikor csökkentheti az üzemanyagok árát, azonban szerinte most, amikor kormányon erre meg lenne a hatalmuk, mégsem teszik ezt. Sass Szabolcs úgy fogalmazott, „Magyarország népe most is éhezik, munkanélküliségtől szenved”, az üzemanyagok drágulása pedig további termékek áremelkedését hozhatja, aminek szerinte az lesz az következménye, hogy „már a középosztálynak sem jut majd semmi”.

A Mol szerdán bruttó 7-7 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, amivel a benzin történelmi csúcsra drágult. Az emeléssel a benzin átlagára 437 forintra, a gázolajé pedig 439 forintra nőtt. A Mol egy hete bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, míg a gázolajét bruttó 4 forinttal csökkentette.

Forrás: MTI  (bkgy \ bdó)
.

(Ezt a cikket 178 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE